> VPT home > Activiteiten > Archief activiteiten > Archief activiteiten 2000-2009 > Archief activiteiten 2006 > Themadag gebouwenbeheer 'Hoe organiseer je groot onderhoud, nieuwbouw en / of renovatie?'
Themadag gebouwenbeheer 'Hoe organiseer je groot onderhoud, nieuwbouw en / of renovatie?'
 
 

Maandag 16 oktober 2006, Goudse Schouwburg Gouda
Aantal deelnemers: 52

[download] hier het dagprogramma

[download] hier de deelnemerslijst

Deze dag bestaat uit een aantal praktijkopdrachten waarin een volledig project wordt doorlopen van het begin tot het eind. In de vorm van een serie workshops komen alle aspecten die tijdens een project passeren aan de orde. De deelnemers worden ingedeeld in kleine werkgroepen en zullen worden begeleid door een aantal vakmensen waaronder:

  • Ontwerpers Peter de Kimpe en Mirjam Grote Gansey
  • Architect Martien van Goor
  • Projectmanager Ryan Hendrikx
  • Theateradviseur Ron Maas
  • Gebruiker Sam Tomlow Kamerbeek

Tijdens de eerste workshop zal er een programma van eisen worden opgesteld. Iedere groep wordt gevraagd dit te benaderen vanuit een specifieke invalshoek. Zo zal de groep onder leiding van de architect zich richten op vormgeving en stedenbouwkundige eisen. De groep onder leiding van decorontwerpers zullen eisen stellen aan de mogelijkheden en flexibiliteit van de zaal. Na deze workshop worden de groepen gemengd en volgen zij een traject van schetsontwerp naar een definitief ontwerp. Tevens wordt er bepaald welke eisen er worden gesteld aan de theatertechniek en aan de leveranciers.