EVENEMENTEN

15-01-2018 T/M 17-01-2018

CUE2018 (Rotterdam)

Tijdens CUE2018 is de VPT op alle fronten aanwezig: we organiseren de VPT Academy, een gevarieerd lezingenprogramma dat op drie verschillende locaties in Rotterdam Ahoy plaatsvindt, we organiseren de CUE/VPT Innovatieprijs, het CUE/VPT café en hebben we hebben een stand waar leden gezellig kunnen aanschuiven voor een drankje.

VPT Academy op CUE2018
VPT AcademyDe VPT organiseert dagelijks een lezingenprogramma in ruimten (Port 1, Port 2 en Floyd) onder de naam: VPT Academy. Het programma heeft als voornaamste doel kennisoverdracht, gefocust op event-, installatie- en entertainmenttechnologie voor diverse binnen- en buitenpodia. De VPT is buitengewoon blij met de sprekers van formaat die meewerken aan dit programma. De inhoud van de lezingen, paneldiscussies en workshops  is gericht op innovatie en ontwikkeling, theoretische kennis, praktijkvoorbeelden en discussie. Thema’s die aan de orde komen zijn: licht, video, geluid, showcontrol, special effects, hijsen & heffen, podiumbouw, brandveiligheid, arbozorg, onderwijs, normering, duurzaamheid, locatietheater, ZZP’ers en arbeidsmarkt.

​Download hier het programma van de VPT Academy op CUE2018.
Download hier het tijdschema van de VPT Academy op CUE2018.

CUE/VPT Innovatieprijs
CUE (www.cue.nl) staat bekend om de vele innovaties die op de beurs gepresenteerd worden. Op de beursvloer zijn de nieuwste snufjes op het gebied van podiumtechniek te vinden, variërend van beeldapparatuur, licht- en geluidstechniek tot (tijdelijke) podia, meubilair, decor en hijs- en heftechniek. Daarbij draait het niet alleen om materialen, maar ook om de denkwijze erachter. Ruim 6.000 technici in de evenementenbranche en podiumkunsten weten inmiddels hun weg te vinden naar dé vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie.

InnovatieprijsEén van de belangrijkste branchepartners van de beurs is de Vereniging voor Podiumtechnologie. De VPT (www.vpt.nl) streeft naar een sterke, actieve, professionele branche/sector van personen en bedrijven die werkzaam zijn bij de technische ontwikkeling en uitvoering van uitvoerende kunsten en evenementen. Een sector/branche die erkend wordt door alle belanghebbenden waaronder de eigen leden, overheden, organisatoren, locatiebeheerders en allen die op andere wijze betrokken zijn in dit werkveld.

Als onderdeel van dit streven willen de VPT en de vakbeurs CUE innovatie in de branche stimuleren en eren. Een van de instrumenten daarvoor is de CUE/VPT Innovatieprijs, bestaande uit de VPT Vakjuryprijs en de CUE Publieksprijs.

Door op deze manier aandacht te geven aan innovatie wordt:

  • het beeld van een eigentijdse actieve en op de toekomst gerichte branche en vereniging versterkt;
  • een concrete impuls gegeven aan de branche om haar innovatiekracht uit te bouwen en te benutten.


Iedereen die betrokken is of zich betrokken voelt bij de techniek en processen op en rond het podium kan meedingen naar de CUE/VPT Innovatieprijs. Hieronder vallen derhalve ook bedrijven en personen die geen lid zijn van de VPT, geen standhouder op CUE2018 zijn, maar wel een belangrijke innovatieve bijdrage aan het werkgebied van de VPT willen leveren. De inschrijftermijn is reeds verlopen.

CUE2018 zal op 15, 16 en 17 januari 2018 plaatsvinden, in Rotterdam Ahoy. De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) is wederom partner van CUE2018. Deze tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie biedt een totaaloverzicht van technische faciliteiten voor binnen- en buitenpodia. Het is de vaste ontmoetingsplaats voor technici in de evenementenbranche en podiumkunsten.

LID WORDEN