•  
  De Stradivarius onder de inkortkabels, Coen Jongsma, Zichtlijnen 177, maart 2018

  De CUE/VPT Innovatieprijs is gewonnen door de Stavaria van de Firma StaPoTech. De jury was unaniem in de toewijzing van de winnaar. “In al zijn eenvoud een mooie oplossing voor een variabele lengte van een staalkabel.” 

  Download

 •  
  Inschrijving nieuwe CUE/VPT Innovatieprijs geopend, Inge Fraters, Zichtlijnen 174, september 2017

  Zoals we in de vorige Zichtlijnen al schreven, wordt tijdens de CUE een hagelnieuwe prijs uitgereikt voor innovatief podiumtechnisch vernuft. De (gratis!) inschrijving is nú geopend en loopt tot 1 december 2017. Iedereen die zich betrokken voelt bij het podium kan meedingen, en zoals VPT-bestuurslid Rick Liesveld het verwoordt: “Daarvoor hoef je géén uitvinding te doen.” De CUE/VPT Innovatieprijs in vijf vragen en antwoorden. 

  Download

 •  
  Professionaliseringsslag voor Innovatieprijzen, Zichtlijnen 173, juli 2017

  De organisatie van CUE2018 – de Stichting Vakbeurs Theatertechniek – en de VPT zijn onderling in gesprek over het professionaliseren van de Innovatieprijzen. Deze prijzen zullen uitgereikt worden op de volgende editie van de tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie, CUE2018. Die beurs vindt plaats van 15 tot en met 18 januari 2018, in Rotterdam Ahoy.

  Download

 •  
  Aan het werk, Coen Jongsma, Zichtlijnen 164, januari 2016

  Op 14 december kreeg ‘ie hem opgespeld, de Zilveren Krommer, ereteken voor 25 jaar ervaring op het toneel. ‘Sorry, maar ik kan niet goed praten en dit ding bedienen tegelijk.’

  Download

 •  
  Zilveren Krommers, Zichtlijnen 68, januari 2000

  Zilveren Krommers

  Lees meer

 •  
  Jubilarissen, Zichtlijnen 67, november 1999

  De afgelopen maanden zijn weer enkele doorgewinterde theatermensen gejubileerd. Voor een (door de VSCD beschikbaar gestelde) Zilveren Krommer ter gelegenheid van een vijfentwintigjarig theaterjubileum kwamen in aanmerking:

  Lees meer

 •  
  PQ’99: In Search of Perspectives in the new Millennium, OISTAT bulletin bij Zichtlijnen 67, november 1999

  The last PQ of this century offered a forum to the forty-seven countries participating in the exhibition of stage and costume design and the exhibition of theatre architecture, as well as those taking part in the presentation of the various schools.

  Lees meer

 •  
  Krommers, Zichtlijn 7, oktober 1989

  Dit jaar heeft de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) aan de volgende personen de Zilveren Krommer uitgereikt.

  Lees meer

 •  
  Verenigingsnieuws: Uitreiking van de Krommerts, Nieuwsbrief 4, maart 1989

  Tijdens de komende ledenvergadering in augustus kunnen weer Krommerts worden uitgereikt aan technici met een lange staat van dienst (zilver = 25 jaar, goud = 40 jaar).

  Lees meer

LID WORDEN