•  
  Technisch Nieuws, Zichtlijnen 159, maart 2015

  Het laatste nieuws over technologie.

  Download

 •  
  Bedrijfsledendag bij Peutz door Jos van de Haterd, Zichtlijnen 157, november 2014

  Aan de rand van Mook, zo ongeveer in de bossen, liggen de laboratoria van adviesbureau Peutz. In de podiumsector kennen we het bedrijf als adviseur voor zaal- en bouwakoestiek. Minder bekend is dat het bedrijf beschikt over een brandlaboratorium, klimaatkamers en een windtunnel. Directeur Martijn Vercammen heette ons welkom en gaf de dag een feestelijk tintje mee door deze in het teken te plaatsen van het 60-jarige bestaan van Peutz

  Download

 •  
  VPT-bedrijfsleden op handelsmissie naar Turkije door Els Wijmans, Zichtlijnen 141, maart 2012

  De VPT heeft in haar buitenlandbeleid opgenomen dat ze voortrekker wil zijn in het deelnemen van haar bedrijfsleden aan internationale handelsmissies. Culturele uitwisseling en handelsmissies zijn uitstekende manieren om Nederlandse bedrijven de gelegenheid te geven te laten zien hoe bijzonder, innovatief en oplossingsgericht zij op het gebied van theateren podiumtechniek zijn. Economische Zaken denkt bij handelsmissies al snel aan waterbouw, maar nooit aan theaterbouw! De VPT wil daar verandering in brengen en heeft EVD Internationaal (onderdeel van Agentschap NL) benaderd om een handelsmissie voor VPT bedrijfsleden te initiëren. Uitgangspunt daarbij is aan te sluiten bij al geplande culturele uitwisselingen en festiviteiten. De viering van 400 jaar handelsbetrekkingen Turkije-Nederland is de eerste gelegenheid voor een VPT handelsmissie!

  Download

 • Overname en doorstart toneeltechnische bedrijven door Gerbrand Borgdorff, Zichtlijnen 126, september 2009

  Twee jaar geleden, op 11 juni 2007, werd tijdens een drukbezochte VPT-bijeenkomst teruggekeken op een van de grootste operaties in de geschiedenis van de Nederlandse theatertechniek: de mechanisering en automatisering van alle hijsinstallaties. De hoofdsponsors waren Roden Staal, Stakebrand en Trekwerk. Wie toen voorspeld had dat twee van die drie failliet zouden gaan, zou voor gek zijn verklaard. Toch is dat gebeurd. Uit Roden Staal is het nieuwe bedrijf DTS2 ontstaan. En Stakebrand is nu een zusterbedrijf van... Trekwerk. Wat betekent dit voor de klanten? Hoe staat het met de garantie? Worden de restpunten nog afgehandeld? Hoe staat het met de service van de besturing? Gerbrand Borgdorff sprak met de nieuwe eigenaars.

  Download

 • Eerste bedrijfsledendag bij Prolyte, Zichtlijnen 124, mei 2009

  Download

 •  
  Technisch nieuws: Meerderheidsbelang Vector in Stakebrand, Zichtlijnen 121, november 2008

  Vector Aandrijftechniek, de belangrijkste leverancier van regelbare aandrijvingen in de Nederlandse theatertechniek, heeft een meerderheid genomen in het aandelenpakket van Stakebrand. Het meer dan honderdjarige Stakebrand werkt nu met nieuw élan aan de toekomst, zo laat de firma weten in een persbericht.

  Lees meer

 •  
  Theater Technisch Service Center opgericht, Zichtlijnen 48, september 1996

  TTSC is opgericht door Cor van Beukering (belichter van Purper) en Martin van Hekken (freelance theatertechnicus).

  Lees meer

 •  
  Verhuisbericht, Zichtlijnen 31, oktober 1993

  Verhuisbericht

  Lees meer

 •  
  Verhuisbericht 1, Zichtlijnen 28, april 1993

  TM Audio Holland BV, leverancier van Aphex Systems, Audio Precision, BSS, Dynaudio Acoustics, Klark Teknik, Lexicon, Otari, Solid State Logic, Summit Audio, Switchcraft, Timeline en Turbosound is sinds 1 maart 1993 verhuisd naar:

  Lees meer

 •  
  Verhuisbericht 2, Zichtlijnen 28, april 1993

  Lichtontwerp Henk van der Geest

  Lees meer

 •  
  Produktnieuws, Zichtlijnen 28, april 1993

  Produktnieuws

  Lees meer

 •  
  Samenwerking NOB en Flashlight, Zichtlijnen 27, februari 1993

  Het Nederlands Omroepproductiebedrijf N.V. (NOB) en het facilitair bedrijf Flashlight te Utrecht zijn een overeenkomst aangegaan om te komen tot een nauwere samenwerking op het gebied van de exploitatie van belichtingsfaciliteiten.

  Lees meer

 •  
  Rob’s Prop Shop: Van rijdende pianokrukken tot kinderlijkjes, Ed Beentjes, Zichtlijn 7, oktober 1989

  In het ‘werkgebouw’ ’t Veem in Amsterdam bevindt zich te midden van allerlei bedrijven en bedrijfjes het rekwisietenatelier van Rob Hillenbrink (33) en Broes Terwey (27). Hoe zijn zij begonnen en wat gebeurt er zoal in een ‘prop shop’?

  Lees meer

 •  
  Verhuisbericht RO Theater en F Act, Nieuwsbrief 5, juni 1989

  Per 1 augustus 1989 gaan het RO Theater en F Act / KBP ieder hun eigen weg. Daarmee verandert de samenstelling van Stichting Theaterproduktie Rotterdam.

  Lees meer

 •  
  Opening NL-Decor, Nieuwsbrief 3, januari 1989

  NL-Decor (Nauta-Luhlf Decorcentrum BV) heeft op 16 december j.l. haar pand aan de Isolatorweg te Amsterdam Sloterdijk officieel geopend.

  Lees meer

 •  
  Opening pand Fa. Croese, Nieuwsbrief 3, januari 1989

  De officiële opening van het nieuwe pand van de firma Croese aan de Keienbergweg 25, 1101 EX Amsterdam Zuid-Oost op 9 december j.l. werd opgeluisterd door een spectaculaire lasershow.

  Lees meer

 •  
  Croese Geluidstechniek verhuisd, Nieuwsbrief 2, november 1988

  Met ingang van 14 november 1988 is Croese Geluidstechniek BV verhuisd naar:

  Lees meer

LID WORDEN