OVER ZICHTLIJNEN

 

Zichtlijnen is het vakblad voor de werkenden in de podiumkunsten over podiumtechniek, vormgeving, architectuur, management en onderwijs. Zichtlijnen is het tweemaandelijkse orgaan van de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT). VPT-leden krijgen het blad gratis toegestuurd. Het blad heeft een onafhankelijke redactie. Dit is vastgelegd in het redactiestatuut.

 


Historie
In 1978 begon de VPT met het uitgeven van een eigen blad, toen nog Podium & Techniek genaamd, later volgde Podium en in 1988 kwam er een einde aan de vakbladen en gaf de vereniging Nieuwbrief uit. De wens voor een eigen vakblad bleef en na Nieuwsbrief 6 (augustus 1989) verscheen Zichtlijn 7 (oktober 1989). In december 1990 werd Zichtlijn uiteindelijk Zichtlijnen.


Podium & Techniek, Vereniging voor Podiumtechnologie, VPTPodium:, Vereniging voor Podiumtechnologie, VPTNieuwsbrief 1, Vereniging voor Podiumtechnologie, VPTZichtlijn 7, oktober 1989, Vereniging voor Podiumtechnologie, VPT

Zichtlijnen, Vereniging voor Podiumtechnologie, VPTZichtlijnen, Vereniging voor Podiumtechnologie, VPTZichtlijnen 161, Vereniging voor Podiumtechnologie, VPTZichtlijnen 162, Vereniging voor Podiumtechnologie, VPT

Waardering
Volgens recent lezersonderzoek wordt het blad Zichtlijnen hoog gewaardeerd. Voor leesbaarheid krijgt Zichtlijnen een 8 of hoger (67%). Inhoudelijke kwaliteit scoort een 7 bij 34% en een 8 of hoger bij 52%. Ook vormgeving en diversiteit van onderwerpen krijgen een ruime voldoende. Aan het onderzoek namen > 300 respondenten deel.

Leesgedrag
Driekwart van de lezers leest het blad altijd (58%) of meestal (18%). De meesten lezen tot een uur (57%), een groot aantal leest zelfs langer dan een uur (27%). Van elke 100 exemplaren worden er 37 door gemiddeld 4 andere mensen gelezen in bedrijven, podia en onderwijsinstellingen. Zichtlijnen heeft dus een bereik van circa 4.500 tot 5.000 lezers.
 

LID WORDEN