EVENEMENTEN

11-12-2023 T/M 11-12-2023

Themadag led lichttechniek

Dit is een initiatief van Theateradvies en de Theatermachine.

 

Podiumtechniek staat niet stil en dat geldt zeker voor podiumverlichting. Het is voor iedereen duidelijk dat we midden in de transitie zitten van halogeen naar led, maar het is zeker niet iedereen duidelijk wat die transitie precies inhoudt. Leuk dat we allemaal nieuw gereedschap krijgen, maar wat kun je ermee? Wat betekent het voor een reizend gezelschap? Wat betekent het voor het ontvangende theater of concertzaal? Waar moet ik rekening mee houden als ik de overgang naar led ga maken?

Een aantal theaters heeft inmiddels ervaring opgedaan met de nieuwe technieken, maar er zijn nog veel zalen waar de transitie net begonnen is, of waar ze nog moet plaatsvinden. Huub Huikeshoven van Theateradvies en Mike Evers van Theatermachine namen het initiatief om een dag te organiseren waar professionals uit het vak bij elkaar komen om kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Er zijn mooie dingen mogelijk en led is een waardvolle uitbreiding van het gereedschap van ontwerpers en belichters. We kunnen veel van elkaar leren over het gebruik en de toepassing van dat gereedschap.

Dat gaan we allemaal doen op maandag 11 december in de Goudse Schouwburg, waar de transitie al heeft plaatsgevonden, met presentaties van:

- Peter Skytte, Hoofd Product Management bij Martin Professional (producent)

- Floriaan Ganzevoort, lichtontwerper voor theater, opera, concerten en musea (lichtontwerper)

- Stan Bannier, hoofd techniek bij Het Zuidelijk Toneel (producerend en reizend gezelschap)

- Alex van Doesburg, belichter bij Amare (ontvangend theater en concertzaal)

 

Na de presentaties start een workshop in groepen hoe men de overgang naar led in kan zetten voor het eigen gezelschap of ontvangend huis. Afsluitend uiteraard een borrel. De dag wordt geleid door lichtontwerper Mike Evers.  Dankzij de ondersteuning van de Goudse Schouwburg kunnen we de kosten beperkt houden tot € 75,00 per deelnemer. Hierin is verwerkt de huur van de ruimte van de Goudse Schouwburg, de technische ondersteuning, de lunchkosten en de borrel.

Aanmelden graag via: ledthemadag@theateradvies.nl

Themadag led lichttechniek - Goudse Schouwburg

Maandag 11 december 2023 van 10:00 – 16:00 uur

LID WORDEN