NIEUWS

02-02-2022

11e OISTAT Theaterarchitectuur wedstrijd

World Stage Design is verheugd de lancering van de 11e OISTAT Theaterarchitectuur wedstrijd 2022 aan te kondigen. Dit is een internationale ideeën wedstrijd, gericht op studenten en opkomende architectuurbeoefenaars, en wordt georganiseerd door de Architectuurcommissie van OISTAT (International Organization of Scenographers, Theatre Architects en technici).

World Stage Design is een grote internationale tentoonstelling en evenement op het gebied van theaterdesign, die om de vier jaar plaatsvindt onder auspiciën van OISTAT. De winnende inzendingen worden tentoongesteld tijdens World Stage Design 2022, dat van 6-16 augustus 2022 wordt gehouden in de Universiteit van Calgary, Canada.

Het inschrijfgeld voor de wedstrijd is $60 USD per inzending en het prijzengeld wordt als volgt aan de winnende inzendingen toegekend:

Eerste prijs $ 5.000 USD
Tweede prijs $ 2.500 USD
Derde prijs $ 1.000 USD
3 extra prijzen van $ 500 USD elk

Competitie thema 

De uitdaging van de wedstrijd is om een ​​aanpasbare buitenruimte te ontwerpen voor een prachtige locatie in het Banff Centre for Arts and Creativity, aan de rand van de Rocky Mountains, 100 km ten westen van Calgary.

Dit is een ideeën wedstrijd en het is niet de bedoeling om de winnende inzending te bouwen, maar prijswinnaars krijgen de kans om het World Stage Design-evenement in Calgary te bezoeken en eraan deel te nemen. Samenwerkingen tussen architecten en andere theaterbeoefenaars zoals regisseurs, ontwerpers, technici, acteurs, dansers, muzikanten of studenten van die vakgebieden zijn welkom. De sluitingsdatum voor de wedstrijd is 30 april 2022.

De ontwerpopdracht, algemene voorwaarden en tekeningen en foto's van de site kunnen worden gedownload van de World Stage Design-website.

LID WORDEN