NIEUWS

09-04-2020

14 april: Live vraaggesprek met Minister van Engelshoven

Op 14 april zou de Werkconferentie Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector plaatsvinden, georganiseerd door Platform ACCT. Doel van de conferentie was om met de breed vertegenwoordigde sector in gesprek te gaan over actuele arbeidsmarktvraagstukken. Minister van Engelshoven van OCW zou als spreker aanwezig zijn. 

Als alternatief voor de conferentie vindt op 14 april van 15:15 tot 16:00 uur een live vraaggesprek plaats tussen Minister van Engelshoven en de interim voorzitter van Platform ACCT, Erik Akkermans. Zij bespreken hierin de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector en uiteraard de enorme gevolgen op de sector na de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Hoe houden – of krijgen - we de sector vitaal en toekomstbestendig? Welke maatregelen zijn er genomen? Welke kansen liggen er voor makers om zich bij- of om te scholen en verder professioneel te ontwikkelen? Tijdens het interview krijgt de sector ook de kans vragen te stellen. Hierbij nodigen we je van harte uit om jouw vraag aan de Minister vooraf aan ons in te sturen.

Wat gaan we doen?
Op 14 april is het interview met Kim Coppes als moderator via livestream te volgen van 15:15 tot 16:00 uur. Hierin zal de minister enkele vragen vanuit het veld beantwoorden. Zet dit in je agenda!

Voor wie?
De livestream is bedoeld en beschikbaar voor alle werkenden in de sector: kunstenaars, creatief professionals, zzp’ers, medewerkers en leidinggevenden bij culturele of creatieve organisaties, bestuurders, beleidsmedewerkers bij de overheden en alle overige geïnteresseerden.

Hoe kun je meedoen?
Vul hier de vraag in die je graag zou willen stellen aan Minister van Engelshoven. Je hebt tot en met donderdag 9 april tot 23:59 de tijd om te reageren. Een geselecteerd aantal vragen wordt tijdens het live interview aan de minister voorgelegd.

LID WORDEN