NIEUWS

09-09-2020

19,5 miljoen per jaar nodig om de podiumkunsten in leven te houden

Het gaat mis met de podiumkunsten, maar u kunt nog helpen! schrijven 50 podiumkunstenfestivals in een brief aan de Tweede Kamer.

Meerjarige investeringen van 19,5 miljoen nodig voor getroffen sector De laatste uitslagen bij het Fonds Podiumkunsten voor de producenten, de halfslachtige toekenningen in de BIS voor de podiumkunstenfestivals én het grote drama van de coronacrisis schetsen een inktzwarte toekomst voor de podiumkunsten in Nederland: vooral in de regio’s die hele infrastructuren zien verdwijnen. Het is uiteraard geweldig dat er een tweede steunpakket is vrijgemaakt voor de kunsten. Met dat pakket is echter niet de structuur op de lange termijn gewaarborgd, zoals bij meerjarige regelingen wel het geval is.

Het gaat daarom mis met de podiumkunsten... maar u kunt de sector overeind houden met een essentiële verhoging van de meerjarige budgetten in BIS (festivals) en Fonds Podiumkunsten (producenten).

Er is meerjarig 19,5 miljoen nodig voor deze getroffen sector, met daarbij een focus op regionale spreiding. In dit bedrag zit 15,8 miljoen voor de producenten, 1,7 miljoen voor de reeds gehonoreerde podiumkunstenfestivals in de BIS en 2 miljoen voor nieuwe podiumkunstenfestivals in de BIS. 

Lees hier de hele brief.

LID WORDEN