NIEUWS

29-03-2021

5.000 bezoekers op een binnen concert in Barcelona

Ongeveer 5.000 concertgangers mochten zaterdagavond het Palau Sant Jordi in en konden vrij mixen terwijl ze naar de Spaanse rockgroep Love of Lesbian keken. Dit was onderdeel van een test om te zien hoe effectief COVID-testen op dezelfde dag zijn om uitbraken bij grote evenementen te voorkomen. Volgens de organisatoren is dit het eerste commerciële evenement van deze omvang dat tijdens de pandemie in Europa wordt gehouden.

Bezoekers moesten echter wel maskers dragen en voorafgaand aan het bijwonen ondergingen ze een antigeentest - die veel sneller resultaten geeft dan de veelgebruikte PCR-test - die een negatief resultaat moest geven.

In de rest van Spanje zijn bijeenkomsten beperkt tot niet meer dan vier personen in een gesloten ruimte. Het concert in de Catalaanse hoofdstad is een test om te zien hoe effectief de maatregelen daadwerkelijk zijn.

Het concert wordt gesteund door de lokale autoriteiten en door experts van The Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation in Barcelona, ​​die in december ook een casestudy organiseerde rond een kleiner concert met 500 mensen.

Ze zeiden dat de resultaten van die voorlopige casestudy aantoonden dat pre-screening met antigeentests en het gebruik van gezichtsmaskers erin slaagde om infecties binnen het concert te voorkomen, ondanks dat er geen regels voor sociale distantiëring waren

Hoewel dit concert 10 keer groter is dan het concert in december, zal er dit keer geen controlegroep buiten de concertzaal worden onderhouden. In plaats daarvan hebben concertbezoekers afgesproken dat volksgezondheidsautoriteiten het team van Revollo kunnen informeren als ze in de weken na het concert met het coronavirus te maken krijgen.

Met die informatie zal het team van Revollo een analyse maken van de infectiepercentages onder de 5.000 concertbezoekers in vergelijking met die van de algemene bevolking om te zien of er discrepanties zijn die kunnen wijzen op besmetting tijdens het concert.

LID WORDEN