NIEUWS

28-09-2016

ADE presenteert: ADE Green

ADE Green 2016 is een eendaagse conferentie voor iedereen die meer kennis wil hebben over duurzaamheid, innovatie en sociale veranderingen en wil weten hoe duurzame oplossingen en het toevoegen van sociale waarden leiden tot succesvolle innovaties in de muziekfestival scene. Het programma bevat internationale sprekers die hun kennis delen over een bepaald thema in combinatie met praktische workshops en panels. Daarnaast biedt het evenement netwerkmogelijkheden. 

Datum: woensdag 19 Oktober 2016
Tijd: 10:00 - 18:15, gevolgd door netwerkborrel
Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

Workshop Sustainable Mainstage
Mainstages zijn ontzettend belangrijk voor de sfeer van veel festivals. Ze zijn trademarks voor festivals als Coachella, Defqon, Alfa Future People, Tomorrowland en nog veel meer. Op het gebied van duurzaamheid is er nog veel te winnen bij mainstages: vanaf de keuze van de materialen tot aan de recycling. How kun je een mainstage zo duurzaam mogelijk bouwen en nog steeds de allure behouden? En hoe verzeker je dat de meeste materialen hergebruikt of gerecycled worden aan het einde van het evenement? In deze workshop zal Emellie O’Brien (Earth Angel, US), bekend van de films Spider-man en Noah waar zij de meeste duurzame filmsets heeft geproduceerd, haar kennis delen hoe zij duurzame stages maakt en onthult zij de trips & tricks uit Hollywood. Zie hier voor meer informatie.

Een tipje van de sluier van het programma
Net als vorig jaar wordt gestart met een filmpremière: How Let Go of The World and Love All the Things Climate Can’t Change, met aansluitend een Q/A van Oscar genomineerde regisseur Josh Fox (Gasland). Open-House laat zien hoe je festivals kunt inzetten om grootschalige innovaties te testen. Decormaakster Emellie O’Brien, bekend van de decors van films als Spiderman, deelt met ons haar oplossingen voor de meest duurzame stages. In het panel Dance for a Better World vertelt Shailendra Singh (co-founder the World’s biggest Guest List) het waanzinnige verhaal over hoe je met een groot stadion evenement tegelijkertijd aandacht vraagt voor de armste kinderen in India. Dit jaar zal ook de Nederlandse ‘A Greener Festival Award’ uitgereikt worden. Tevens worden resultaten en ervaring van de “Green Deal’ gedeeld. Het programma vult zich daarnaast ook met collega’s zoals Carina Kornfeind (Welcome to the Future Festival) en Paul Brouwer (Mysteryland).

Zie hier voor het programma.

Bron: Amsterdam Dance Event

LID WORDEN