NIEUWS

05-04-2017

AES-bijeenkomst 'Motional feedback luidsprekers'

Op woensdag 19 april aanstaande organiseert de Nederlandse sectie van de AES een bijeenkomst in Eindhoven over het onderwerp: ‘Motional feedback luidsprekers’

Spreker: 
Rob Munnig Schmidt (RMS Acoustics & Mechatronics)

Datum en tijden: 
Woensdag 19 april 2017 
19:00 inloop
19:30 aanvang (NB: afwijkende aanvangstijd!)
21:30 eind

Locatie:
Fontys Engineering 
Gebouw R1, collegezaal 1.01
Rachelsmolen 1, 5612 MA Eindhoven

Aanmelden:
Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos en staat eveneens open voor leden van NAG, VCA en VPT.
Aanmelden bij voorkeur via het webformulier.
Na aanmelding ontvangt geen nadere bevestiging van deelname. Zonder aanmelding is deelname echter niet mogelijk.

Programma: 
Rob Munnig Schmidt: Hij studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft. Met de in zijn hobby opgedane ervaring op het vlak van electronica en electromechanica ontwikkelde hij binnen Philips Research diverse zeer nauwkeurige positioneringssystemen voor de eerste wafer steppers voor wat later ASML zou worden. Na 20 jaar Philips in research en ontwikkeling stapte hij over naar ASML en zette hij het werk aan "advanced motion systems" voort in een meer managerial rol. Rob keerde in 2006 terug naar Delft als Professor in Mechatronic System Design. Hij schreef het boek "The Design of High Performance Mechatronics" met hulp van enkele collega's. In 2015 ging hij met vervroegd "pensioen" om zich volledig aan zijn bedrijf RMS Acoustics & Mechatronics te kunnen wijden en de kennis uit de high-tech industrie toe te passen op hoogwaardige audio systemen. Voor Grimm Audio ontwikkelde hij de LS1s-DMF motion feedback subwoofer. Rob is lid van de AES.

Hij bespreekt deze avond de essentiële elementen die bij deze ontwikkeling een rol hebben gespeeld, de achterliggende regeltheorie in begrijpelijke termen en hij laat een praktische implementatie zien inclusief een demonstratie van kritische geluidsfragmenten op een concrete toepassing van het ontwerp.

Bereikbaarheid:
Zie onder meer hier het kaartje.

Bron: AES Nederland

LID WORDEN