NIEUWS

07-09-2017

AES-bijeenkomst Ontwerp van luidsprekerbehuizingen

Op woensdag 27 september aanstaande organiseert de Nederlandse sectie van de AES een bijeenkomst in Eindhoven over het onderwerp: ‘Ontwerp van luidsprekerbehuizingen’.

Spreker
Mark Devlaeminck
Naast zijn baan als Business Line manager bij ALLDSP is Mark Devlaeminck een free-lance ontwerper en adviseur die zijn sporen verdiend heeft met het maken van ontwerpen voor diverse luidsprekerfabrikanten en -importeurs. Mark heeft tijdens zijn studie gewerkt hij bij Speakerland in Oss, waar men over een anechoische ruimte beschikte, een unicum in die tijd, waar hij enthousiast gebruik van maakte. Via Speakerland begon een samenwerking met luidsprekerfabrikanten die tot op heden voortduurt.
Mark heeft populair wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en een behoorlijke lijst ontwerpen voor onder andere luidsprekerfabrikanten als Vifa, Scan Speak, Peerless, Seas, Harbeth, Tymphany, Beyma, 18Sound, BNS, Opera, Selenium.
Hij is werkzaam geweest bij Brüel & Kjær, Behringer en Bosch Security systems als product manager Public Address.

Datum en tijden
Woensdag 27 september 2017
18:30 uur inloop
19:00 uur aanvang
21:30 uur eind

Locatie
Gebouw R1, kamer 1.212B
Fontys Hogescholen, Rachelsmolen 1, 5612 MA Eindhoven

Aanmelden
Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos en staat eveneens open voor leden van NAG, VCA en VPT.
Introducés zijn van harte welkom op deze bijeenkomst. Bent u op de dag van de bijeenkomst echter langer dan een jaar introductielid dan dient u voor deelname aan deze bijeenkomst eerst lid te worden van de AES. In verband met beperkte ruimte genieten de leden voorrang.
Aanmelden bij voorkeur via het webformulier.
Na aanmelding ontvangt u geen nadere bevestiging van deelname.
Zonder aanmelding is deelname echter niet mogelijk.

Programma
De lezing zal gaan over de verschillen tussen diverse typen luidsprekerbehuizing. Aan bod komen de verschillen in concept tussen (open) baffle, gesloten en open behuizingen, waaronder bass reflex, transmissielijn, bandpass etc. Wat zijn de verschillende typen behuizingen en wat zijn de voor en nadelen ervan. Wat is de rol van dempingsmateriaal? Hoe construeer je een goede kast?

Dit wordt ondersteund met simulaties en daarbij wordt het belang van een interessante demonstratie en luistersessie niet vergeten. Diverse modellen zullen te horen zijn.

Bereikbaarheid
Zie kaartje

Bron: AES Nederland

LID WORDEN