NIEUWS

21-12-2016

AES presenteert: ‘MQA, de nieuwe codec?'

Op woensdag 18 januari aanstaande organiseert de Nederlandse sectie van de AES een bijeenkomst in Den Haag over het onderwerp: ‘MQA, Master Quality Auhenticated: de nieuwe codec?’

Spreker 
Hans Beekhuyzen (the HB Project)

Datum en tijden
Woensdag 18 januari 2017
19:00 inloop
20:00 aanvang
22:00 einde

Locatie
Chattelin Audio Systems BV
Anna Paulownastraat 58
2518 BG Den Haag
070 363 20 50

Aanmelden
Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos en staat eveneens open voor leden van NAG, VCA en VPT. Echter zonder aanmelding geen deelname!
Aanmelden bij voorkeur via het webformulier.

Na aanmelding ontvangt u bij voldoende ruimte een bevestiging van deelname. Zonder deze bevestiging is het helaas niet mogelijk om deel te nemen.

Programma
Voorjaar 2015 introduceerde Meridian in de persoon van Bob Stuart een nieuwe codec voor hoge kwaliteit audio. Deze codec - COder/DECoder - maakt duidelijk efficiënter gebruik van de coderingsruimte waardoor hoge resolutie audiobestanden kunnen worden opgeslagen in bijna dezelfde ruimte als Red Book bestanden.
Hierdoor wordt het ook mogelijk voor streaming diensten als Tidal en Qobus hoge resolutie bestanden te streamen. Verder is een voorziening aangebracht die kan compenseren voor tijdsversmering die optreedt bij A/D en D/A conversie. Ook in een 'checksum' is voorzien waardoor de consument thuis weet dat het bestand hem ongewijzigd heeft bereikt.

Tijdens de lezing gaat audiojournalist Hans Beekhuyzen in op vragen als:

  • hebben we meer bandbreedte nodig dan 20 kHz en zo niet,
  • waarom dan hogere bemonsteringsfrequentie?
  • hoe word de hogere informatiedichtheid in een MQA bestand bereikt en
  • wat zijn de vooruitzichten in de toepasbaarheid?

Bereikbaarheid
Zie onder meer het kaartje.

Bron: AES

LID WORDEN