NIEUWS

16-10-2019

Amare is de nieuwe naam van het OCC

Na lang puzzelen zijn de gemeente en de gebruikers eruit. De kille administratieve aanduiding Onderwijs en Cultuurcentrum (OCC) maakt plaats voor het warmbloedige ‘Amare’. Daar zit liefhebben in, vanuit het Latijn en het Italiaans, maar ook de zee waaraan Den Haag ligt.

Er zit een fikse vleug Italië bij, en dat verwijst behalve naar muziek ook naar de architectuur van het gebouw met de opvallende ritmiek van de gevelkolommen. Architect Jo Coenen zei eerder dat Venetiaanse palazzi hem hadden geïnspireerd bij dit ontwerp. Zo ongeveer legde namenexpert Robert Jan Heying donderdag de nieuwe naam uit. Zijn bureau Skriptor Zigila bedacht de naam.

“Hij klinkt naar een mooie avond met echt uitgaan. Het Spuiplein wordt een mooie piazza. Ik zie het al voor me,” zei wethouder Robert van Asten (D66, cultuur), na de onthulling van de letters AMARE. Dat gebeurde op het Spuiplein, terwijl het koor van Kwekers in de Kunst samen met blazers van het Koninklijk Conservatorium de ‘Triomfmars’ uit Verdi’s ‘Aida’ uitvoerde.

Lees verder op de website van DHC.

foto: PR/Anne Reitsma Fotografie

 

LID WORDEN