NIEUWS

23-11-2017

Amsterdam Light Festival start donderdag 30 november

Op donderdag 30 november gaat Amsterdam Light Festival van start. Op dit moment wordt door de kunstenaars in samenwerking met het technische team van het festival hard gewerkt aan de realisatie van alle kunstwerken. Op de social media kanalen van het festival, Facebook, Instagram en LinkedIn, is de voortgang te volgen. Zo laten onder andere VOUW, Victor Engbers, Balmond Studio en Ai Weiwei in onze InstaStories zien hoe hun werken vorm krijgen.

Een internationale hoogtepunt van de water expositie is het kunstwerk Infinita van Balmond Studio. De Kosovaarse kunstenaar Driton Selmani vond voor zijn kunstwerk Eye to Eye inspiratie in het nazar-amulet.

Op 14 december gaat ook de land expositie van start. De afgelopen vijf jaar vond dit deel van het festival plaats in de Plantagebuurt. Dit jaar is Marineterrein Amsterdam de locatie. Gedurende drie weken is er elke dag wat te doen. Zo gaat kunsthistorica Roos Hollander in gesprek met de Artists of the Day, er vinden performances plaats door de kunstenaars bij hun werk en voor extra verdieping nemen Light Art Guides je mee langs de lichtkunstwerken.

De Call for Concepts voor het festival van 2018-2019 is al geopend! Elk jaar geeft Amsterdam Light Festival kunstenaars van over de hele wereld de kans aan het festival deel te nemen. Met een open Call for Concepts worden kunstenaars uitgenodigd een concept in te dienen voor de volgende editie van het festival. Het thema is ‘The Medium is the Message’. Kijk hier voor meer informatie en de artist briefing.

De water expositie van Amsterdam Light Festival vindt plaats van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018.
De land expositie op het Marineterrein vindt plaats van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018.

Bron: Amsterdam Light Festival

LID WORDEN