NIEUWS

07-11-2016

Architect en schetsontwerp Nieuwe Nobelaer bekend

Woensdag 2 november was in de Kleine Theaterzaal van Nieuwe Nobelaer de presentatie van het nieuwe cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer.

Ontwerp van het nieuwe cultuurcentrum
TenBrasWestinga is de architect die het nieuwe cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer ontwerpt. Dit ontwerp komt tegemoet aan de eisen en wensen die in het Programma van Eisen staan. De directie van Nieuwe Nobelaer stelde dit programma samen met de gemeenteraad op. Het uitgangspunt is dat het een cultuurgebouw wordt dat gericht is op de Etten-Leurse bezoekers. Een combinatie van theater, educatie en bibliotheek; en dat onder één dak. Bij het kiezen van de architect is naar de buitenkant van het gebouw gekeken, maar nog meer naar de inrichting aan de binnenkant en de functionaliteit en het praktische gebruik hiervan. Daarnaast voorziet het ontwerp in een aantrekkelijke aansluiting met het winkelhart, zodat beide voorzieningen optimaal van elkaar kunnen profiteren.

Wilt u weten hoe het proces tot nu toe verlopen is? De gemeente Etten-Leur maakte sinds november 2012 nieuwsbrieven over het zwembad De Banakker en voortgangsrapportages over het zwembad en het cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer. Zie hier.

Zie hier voor de schetsontwerpen.

Bron: Gemeente Etten-Leur

LID WORDEN