NIEUWS

02-11-2017

Auto rijdt gevel nieuwe Luxor in

In de nacht van 25 op 26 oktober is een auto door de gevel van het nieuwe Luxor Theater gereden. Het pand liep daardoor flinke schade op, precies op de plek waar op donderdag 2 november, de expositie in het kader van het 100-jarige jubileum van het theater geopend wordt. Het theater is direct gestart met het herstel van de gevel en de ruimte erachter. De opening van de expositie zal hoogstwaarschijnlijk niet uitgesteld hoeven worden.

Expositie
Het jubileum Luxor 100 jaar wordt afgetrapt in het bijzijn van directeur Marc van Kaam en de makers van de twee voorstellingen die speciaal voor dit jubileum worden gemaakt: Martin van Waardenberg, Wilfried de Jong, Margôt Ros en Maike Meijer (Waardenberg en De Jong & de dames van Toren C) en Paul de Leeuw (Defileeuw). Onderdeel van de aftrap is de opening van de expositie, waarin de rijke historie van het theater in beeld wordt gebracht.

Aanrijding
De bestuurder, een 30-jarige Rotterdammer, bleek verward en is met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Op het moment van de aanrijding was er niemand in het pand aanwezig. Er zijn daardoor verder geen gewonden gevallen. De automobilist moest na het ongeluk uit zijn voertuig worden bevrijd.

Voorstellingen gaan door
Bouw- en Woningtoezicht heeft het gebouw geïnspecteerd en geconstateerd dat er geen schade aan de constructie is. Er zijn dan ook geen gevolgen voor bezoekers die een bezoek gepland hebben aan de voorstellingen.

Bron: Luxor Theater, Algemeen Dagblad

LID WORDEN