NIEUWS

15-03-2021

Back To Live-festivals Biddinghuizen met een week uitgesteld

De Back To Live-festivals die dit weekend in Biddinghuizen zouden worden gehouden, zijn vanwege slecht weer met een week uitgesteld. Dat meldt de organisatie. Regen en windstoten zorgen eventueel voor een te lage opkomst, wat de resultaten van het onderzoek niet representatief maakt.

Alle mensen voor zaterdag waren al getest. Hun kaartjes blijven geldig, maar zij moeten zich wel opnieuw laten testen. Mensen mogen zelf aangeven of ze hun ticket willen behouden. Kaartjes die overblijven, gaan maandag 15 maart om 16.00 uur opnieuw in de verkoop. De nieuwe datum voor het Back to Live Dance Festival is zaterdag 20 maart, een dag later is het Popfestival.

Tijdens deze twee testfestivals zal er worden geëxperimenteerd met de nieuwe corona-app CoronaCheck. Bezoekers kunnen via de app laten zien dat ze negatief getest zijn op het coronavirus. Iedere bezoeker heeft zich van tevoren moeten laten testen op besmetting met het coronavirus. Na afloop van de test, wordt een code gegenereerd die de CoronaCheck-app gebruikt om een QR-code te maken. Deze code wordt bij de entree gescand. Tevens wordt het ID-bewijs van de bezoeker gecontroleerd.

Iedere keer dat de CoronaCheck-gebruiker zich laat testen op corona, wordt er een nieuwe QR-code gegenereerd. Het kabinet wil de app gaan gebruiken als extra check op het toegangsbewijs bij onder meer evenementen en bioscoopbezoeken.

Het dancefestival en het popfestival horen tot een serie proefevenementen van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid. Bij die evenementen wordt gekeken hoe op een veilige manier evenementen georganiseerd kunnen worden tijdens de coronacrisis.

Meer over Fieldlab Evenementen leest u hier.

LID WORDEN