NIEUWS

09-11-2021

Back to the Future of Heritage Theatre Technology

Op 3 december a.s. kunt u een presentatie bijwonen van de resultaten van de workshop “Retour vers le Futur de la Technologie du Théâtre Patrimonial”, in de Studio van het Théâtre National, Bd. Émile Jacqmain 111-115, om 14:00. Het is de eerste maal dat deze workshop wordt gehouden op een speelvlak van 16 meter breed. Deze workshop en presentatie wordt uitgevoerd door onze Belgische Franstalige collega’s, en de voertaal is dan uiteraard ook het Frans.

Mocht u het project “Back to the Future of Heritage Theatre Technology” nog niet kennen: 5-daagse workshops waarin wordt geëxperimenteerd met de kennis van erfgoed theater technologie om deze te implementeren in hedendaagse scenografieën. Hoe deze verschillende technieken te gebruiken, in gelijk welke ruimtes: hedendaagse theaters, gevonden ruimtes zonder enige theateraccommodatie, in open lucht… Het historisch gebruik wordt hierbij even vergeten: wij experimenteren ermee om ze in te zetten in hedendaagse producties, op een manier zoals ze in het verleden zelfs nog nooit zijn gebruikt.

Niet alleen zijn deze technieken uitermate duurzaam, zij zijn ook zeer budgetvriendelijk. In deze tijden, waarin de impact van onze ecologische voetafdruk meer en meer op het voorplan komt en waarin helaas ook meer en meer in culturele subsidies wordt gesnoeid, moeten deze technieken meer dan welkom zijn.

Alhoewel de Studio van het Théâtre National een capaciteit heeft van 240 zetels, kunnen de dan geldende Covid-maatregelen daar beperkingen aan opleggen. Het is dan ook aangeraden om zo snel mogelijk uw plaats(en) te reserveren. Wie eerst komt, eerst maalt… mail naar: theatreurope.vzw@icloud.com om aan te melden.

Kllik hier voor meer informatie over de workshop.

LID WORDEN