NIEUWS

16-07-2021

‘Band Loopt, Backstage verhalen uit de platenstudio

Op vrijdag 16 juli is geluidstechnicus Ruud van Lieshout 97 jaar geworden. Ruud heeft een geluid verzorgt voor een indrukwekkende rij artiesten, waaronder: Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, Wim Kan, Willem Nijholt, Jasperina de Jong, Rita Reys, Paul van Vliet, De Dutch Swing College Band.

Begonnen als radiotechnicus, startte hij later zijn eigen geluidsstudio in Den Bosch, waarna hij zijn carrière afsloot in De Wisseloord Studio’s in Hilversum.

Na zijn pensionering is hij actief gebleven doordat vele artiesten, onder wie Seth Gaaikema en Paul van Vliet, hem bleven vragen voor hen het geluid te doen bij opnamen en theatervoorstellingen. Vanaf 1991 is hij door onder meer theaterproductiemaatschappij American Songbook Productions en Impact Entertainment gevraagd opnamen te maken van theaterproducties.

Hij heeft het afgelopen quarantainejaar benut voor het schrijven van een nieuw boek met zijn favoriete opnamen uit zijn archief. ‘Band Loopt, Backstage verhalen uit de platenstudio’ is verkrijgbaar via www.bandloopt.nl.

LID WORDEN