NIEUWS

18-10-2021

Batterijgevoede kolom PA van JBL

Harman Professional Solutions heeft de JBL Eon One MK2 batterijgevoede kolom PA geïntroduceerd.

De JBL Eon One MK2 beschikt over een vijf kanaals digitale mixer, uitgebreide Lexicon en dbx DSP, Bluetooth 5.0-functies en volledige app-bediening in een lichtgewicht, oplaadbaar batterijsysteem dat slechts een kleine 20 kilogram weegt.

"We hebben de Eon Oone MK2 ontworpen om aan de behoeften van een groot aantal gebruikers te voldoen", zegt Brandon Knudsen, productmanager luidsprekers bij Harman Professional Solutions. "Het is ideaal voor iedereen, van straatmuzikanten die op zoek zijn naar professioneel geluid zonder wisselstroom, tot docenten en horeca aanbieders die een snelle installatie en gebruiksgemak willen, tot gebedshuizen en verhuurbedrijven die draagbare oplossingen voor binnen- en buitentoepassingen nodig hebben. Je krijgt al deze betrouwbaarheid en functionaliteit in een systeem dat de bank niet kapot maakt - of je rug."

De C-vormige reeks van acht 2-inch tweeters werkt in combinatie met een 10-inch woofer voor een soepele, gelijkmatige respons tot 37 Hz. Deze C-vormige array biedt een brede horizontale spreiding en een diepe verticale spreiding die overal in de kamer een luid, helder geluid garandeert, aldus JBL.

De akoestiek van de luidspreker wordt aangedreven door een robuuste 1.500 W (piek) versterker die zorgt voor een helder, vervormingsvrij geluid op elk volumeniveau. Variabele Power Performance-technologie optimaliseert automatisch de prestaties voor zowel wisselstroom als batterijstroom, waardoor 4 dB extra hoofdruimte wordt geboden bij aansluiting op wisselstroom.

Het systeem beschikt over Lexicon-effecten zoals reverb, chorus en delay, naast een volledige suite van dbx DriveRack-technologie, inclusief AFS (Automatic Feedback Suppression), parametrische EQ's, limiters, delays en SubSynth. Door de gebruiker configureerbare presets en ingebouwde hardware-EQ met drie vaste knoppen maken het gemakkelijk om snel een geweldig geluid in te bellen.

Het systeem kan worden bediend door de nieuwe JBL Pro Connect-app, die toegang op afstand via Bluetooth 5.0 biedt tot elke functie en vooraf ingesteld vanaf een telefoon of tablet voor maximaal 10 eenheden.

LID WORDEN