NIEUWS

15-11-2018

Bekijk de aangepaste Kans op stage, leerbaan en werk

SBB onderzoekt jaarlijks van alle opleidingen de kans op stage, leerbaan en werk. Om de resultaten nog duidelijker weer te geven heeft SBB de informatie op de website aangepast. De toelichting op de kans is direct zichtbaar. Leerbedrijven hebben bovendien de kerntaken en werkprocessen van studenten snel bij de hand.

Naar Kans op stage, leerbaan en werk.

Kans op stage en leerbaan
Kans op stage en kans op leerbaan tonen de verwachte kansen van bol-studenten op het vinden van een stage en van bbl-studenten op het vinden van een leerbaan. De graadmeters geven de verhouding weer tussen het aantal stagezoekende studenten en het aanbod van stages en leerbanen bij bedrijven. SBB geeft de kansen weer voor het jaar 2018. De kansen zijn vastgesteld per opleiding en per regio.

Kans op werk
Kans op werk toont de toekomstige kansen voor mbo-studenten. Het gaat om de kans dat een gediplomeerde schoolverlater werk vindt in het verlengde en op het niveau van zijn opleiding. Kans op werk geeft de verhouding weer tussen het verwachte aantal gediplomeerden dat op zoek gaat naar werk (dus bijvoorbeeld niet doorstudeert of blijft werken bij het stagebedrijf) en het aantal verwachte vacatures dat geschikt is voor een gediplomeerde schoolverlater.

De berekening gaat uit van een student die nu met de opleiding begint en die in de normale studieduur afrondt. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding met een opleidingsduur van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding met een opleidingsduur van drie jaar. De kansen zijn vastgesteld per opleiding en per regio.

Volgende update
SBB vernieuwt deze informatie ieder jaar in januari. De volgende update zal plaatsvinden in januari 2019.

Tip: Zoek bij opleiding op Podium- en evenemententechnicus, Podium- en evenemententechnicus geluid, Podium- en evenemententechnicus Licht of Podium- en evenemententechnicus Podium & Rigging.

Bron: SBB

LID WORDEN