NIEUWS

11-05-2017

Belg wint Technical Invention Prize (TIP) 2017

De Technical Invention Prize 2017 is gewonnen door de Belg Joris Thiry voor zijn vinding ‘Jansjörre’, dat maakt OISTAT op 5 mei bekend. Daarnaast werden de ‘selected entries’ voor de tentoonstelling bekendgemaakt.
Alle prijswinnende inzendingen worden tentoongesteld  op de Technical Invention Prize Exhibition tijdens World Stage Design van 1 t/m 9 juli in Taipei National University of the Arts in Taipei, Taiwan. De publicatie van de Technical Invention Prize 2017 zal in juli gepubliceerd worden. OISTAT dankt alle deelnemers.

Eerste prijs
Jansjörre door Joris Thiry (Belgie)

Tweede prijs
Metallic Angle Support to Wooden Set Wall door Jari Juntunen (Finland)

Honorable Mentions
Fabric Conveyor door Brad Steinmetz (USA)
Portable Colour Filters Cutting Track door Tsz Kin Billy Wong (Hong Kong)
Handy Tape String door Tina Wang & Tze Yun Hsia (Taiwan)

Selected Entries
Focus Buddy door Pablo Guerra-Monje (USA)
Improved Wagon Brake Timothy Francis & Shannon Perry (USA)
The Leaf Drop Conveyor Belt door Nils Emerson (USA)
Flown Band Shell door Roland Simmons (Canada)
Dynamic Light Transmission Altering Projection System door Zoltán Vámos & Zoltán Egyed (Hongarije)
The Vomitron door Gregory Smith (Canada)
Netting Stretcher door Rachel Keebler (USA)

De TIP is een internationale versie van de Willem Jantjeprijs. Het wordt uitgereikt voor een simpel maar briljant idee dat gebruikt wordt in het dagelijkse werk rond het podium.
Het idee moet betrekking hebben op, of is een hulpmiddel dat specifiek wordt gebruikt in de podiumtechniek, ongeacht locatie. Het moet bestaan uit onderdelen, materialen of componenten die vrij standaard zijn en gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Onderdelen, materialen of componenten die gewoonlijk in een andere industrie of voor andere doeleinden gebruikt worden, kunnen ook gebruikt worden. De vinding is ontwikkeld door een (ex-) technicus en niet door een commerciële partij. Op de vinding berusten geen rechten en zou door iedereen te gebruiken moeten zijn zonder financiële consequenties. De vinding moet ergens in gebruik zijn.

De jury bestond uit:
Loren Schreiber (USA), Andreas Bickle (Duitsland), Eugene Yang (Taiwan), Ivo Kersmaekers (België), Laura van Haperen (Nederland) en Romana Boskovic (Servië).

Bron: OISTAT

 

LID WORDEN