NIEUWS

17-06-2020

Creatief in Coronatijd: merchandise-mondkapjes

Toen bleek dat 013 nog een grote hoeveelheid merchandise zonder bestemming had staan én dat mondkapjes in het OV verplicht zouden worden was de optelsom snel gemaakt. Medewerkers en vrijwilligers werden opgetrommeld en de grote zaal van 013 omgetoverd tot naaiatelier. Ook werd de hulp ingeroepen van Green Bag Lady, een Tilburgse organisatie die al langer tassen maakt van gedoneerde stoffen.

In totaal werden er zo’n 400 unieke mondkapjes vervaardigd uit t-shirts van onder andere WOO HAH!, Roadburn, Subquake en Netherlands Deathfest. Een deel van de mondkapjes gaat door 013 personeel zelf gedragen worden, zo’n 250 werden er zaterdag gratis weggegeven bij de Boxoffice van 013. Binnen no-time waren alle mondkapjes weg.

De mondkapjes-actie is onderdeel van een reeks maatschappelijke hulpacties van 013. Deze reeks startte in het begin van coronatijd met een posteractie waarbij de stad werd opgefleurd met bekende, bemoedigende songteksten. Zo ging een grote groep medewerkers en vrijwilligers de stad in om afval te prikken en vorige week was daar de actie rondom de mondkapjes.

Meer lezen over de actie? Zie hier.

LID WORDEN