NIEUWS

11-02-2016

CUE2016 succesvol verlopen

De 15e editie van CUE is zeer succesvol verlopen. De beurs, met dit jaar een groter beursoppervlak, trok 12% meer bezoekers dan tijdens de vorige editie. Met een succesvol kennisprogramma, nieuwe leden en de allereerste VPT Young Professionals kijkt ook de VPT zeer tevreden terug op CUE2016.

VPT Academy
Ook het kennisprogramma, genaamd VPT Academy en volledig georganiseerd door de Vereniging voor Podiumtechnologie, werd drukbezocht. De dagelijkse lezingen en workshops behandelden actuele onderwerpen binnen de branche. Binnenkort zullen veel van de presentaties online worden geplaatst zodat u deze (nogmaals) kunt bekijken.

Young Professionals
Vanaf 2016 is het mogelijk om Young Professional-lid te worden bij de VPT. Het lidmaatschap is ontwikkeld voor studenten of jongeren onder de 28 jaar werkzaam in de entertainmentindustrie. Als VPT Young Professional ben je volwaardig lid van de VPT. Je kan dus ook aan alle VPT activiteiten deelnemen. Zichtlijnen, het vakblad van de VPT, ontvang je in PDF. Daarnaast is er exclusief voor Young Professionals: YP meet-ups, workshops en showcases. Je kan maximaal 3 jaar Young Professional zijn. Daarna stroom je door naar het persoonlijk lidmaatschap. Als je studeert aan een Mbo- of Hbo opleiding gaat de drie jaar pas in na beëindiging van je studie.

CUE wordt zeer druk bezocht professionals met jaren ervaring. Echter zien we ook altijd een hoop nieuwe gezichten van studenten en starters die aan de wieg staan van een carrière in deze prachtige branche. Een uitgelezen kans om de Young Professionals van het eerste uur feestelijk welkom te heten. Jongeren konden zich te plekke inschrijven en daar is dankbaar gebruik van gemaakt.

Innovatie Galerij
De in 2014 geïntroduceerde InnovatieGalerij kreeg een vervolg op CUE2016. Hier waren maar liefst 30 innovaties te zien op het gebied van Beeld, Geluid, Licht, Diensten en Podiumtechniek. Bezoekers konden hun favoriet per categorie ‘liken’ met een sticker en de innovaties met de meeste 'likes' werden beloond met de CUE Innovatieprijs 2016. De bedrijven die onderscheiden werden zijn:

  • ETC Ltd – ColorSource Spot en Rolight – (Ma Lighting) Dot2 – Categorie Licht
  • Elation Professional B.V. – Elation eMotion - Categorie Beeld
  • Ampco Flashlight Sales BV – DiGiCo S21 – Categorie Geluid
  • LevTec BV – GEARHUB.NL – Categorie Diensten
  • Wiltec BV – Deltec Gaffertape Pro – Categorie Podiumtechniek

LID WORDEN