NIEUWS

24-10-2018

Cultuur, horeca en kinderopvang in Tivoli Oudegracht

Het Kloostercomplex aan de Oudegracht 245 (voormalig poppodium Tivoli) wordt gerestaureerd, verduurzaamd en ontwikkeld om weer een toonaangevend Utrechts monument te worden.

Met aandacht voor de historie, worden in het complex een boetiekhotel, kinderopvang, horeca en cultuur ondergebracht. Vier Utrechtse ondernemers, die samenwerken onder de naam 4U, gaan ambachtelijke producten maken in een koffiebranderij, bierbrouwerij en bakkerij. Op de verdieping in de grote zaal komt een restaurant. Het podium in de grote zaal is straks een opstap voor Utrechts talent en een plek voor Utrechtse culturele organisaties zoals de HKU, De Coöperatie en Le Guess Who?.

Het kloostercomplex is de komende 12 maanden gereserveerd voor de winnaar van de tender die de gemeente uitschreef. Die werkt zijn plan in deze 12 maanden verder uit tot een ‘Definitief Ontwerp’. Daarna kunnen vergunningen worden aangevraagd. Als de vergunningen zijn gegeven en er geen bezwaar meer kan worden gemaakt, wordt het complex in eigendom overgedragen. Tot die tijd is de gemeente nog eigenaar en werken de gemeente en Stadswaarde nog samen. Verwacht wordt dat het vernieuwde complex eind 2020 open kan voor publiek.

Kijk voor meer informatie op www.oudtivoli.nl en www.utrecht.nl/oudegracht245.

Bron: Gemeente Utrecht

LID WORDEN