NIEUWS

29-06-2020

De Cultuur Opstart Lening

De Cultuur Opstart Lening is bedoeld voor ondernemingen in de culturele en creatieve sector die onvoldoende gebruik kunnen maken van de generieke en specifieke ondersteuningsmaatregelen.

 

Wie komt in aanmerking voor de Cultuur Opstart Lening?

Deze leenfaciliteit is bedoeld voor ondernemingen in de culturele en creatieve sector die onvoldoende gebruik kunnen maken van de aangekondigde ondersteuningsmaatregelen.

 

Waar kan ik de Cultuur Opstart Lening voor inzetten?

De lening is bedoeld voor het ontwikkelen van publieksgerichte producties, programma’s, tentoonstellingen of projecten. De lening kan ook gebruikt worden in combinatie met of als basis voor een bancaire lening.

 

Moet ik de Cultuur Opstart Lening terugbetalen?

De inkomsten van de activiteiten waar de lening voor wordt ingezet moeten naar verwachting de kosten van de lening dekken. Zo kan de lening bijdragen aan heropbouw en gezonde exploitatie. De rente is 1% op jaarbasis en kan boetevrij vervroegd afgelost worden.

 

Wanneer gaat de Cultuur Opstart Lening van start?

De verwachting is dat de faciliteit in juni van start kan gaan. 

 

Hoe lang kan ik gebruik maken van de Cultuur Opstart Lening?

Vanaf 29 juni (om 12:00 uur) tot en met 31 december 2020 kun je een aanvraag voor de Cultuur Opstart Lening indienen.

 

Waar wordt mijn aanvraag op getoetst?

De aanvragen worden getoetst op terugbetaalmogelijkheden en de financiële en zakelijke uitgangspositie van de aanvrager vóór de coronacrisis.

 

Hoeveel mag ik aanvragen?

De faciliteit kan voorzien in zowel kleine als grote investeringen. Het gaat om bedragen tussen € 10.000 en € 500.000, tot maximaal € 1 miljoen per organisatie. 

 

Meer informatie kunt u vinden op de website Cultuur+Ondernemen.

 

Bron: Rijksoverheid

LID WORDEN