NIEUWS

01-04-2021

De Methode : Spannend theater via ZOOM

De voorstelling De Methode gebruikt een inmiddels uitgewrongen en supersaai medium als Zoom als kader voor een verbazend spannende voorstelling. Zoom is vooral een platform voor online meetings en de regels die dat oplegt, kun je gebruiken voor theatrale toepassingen. Je moet dan wel véél uitzoeken en uitproberen. De VPT sprak voor Zichtlijnen met regisseur/acteur Ric Berretty en technicus Marijn Janssen.

“Heel oneerbiedig gezegd is De Methode een soort Wie is de Mol? Sollicitanten strijden met elkaar in een traject waarbij ieder al genoeg stappen in de sollicitatieprocedure heeft gezet om zeker van zichzelf te zijn. De door het bedrijf Baltus Investments georganiseerde Zoom-meeting is een finale waarin de acht sollicitanten elkaar op allerhande, vaak zeer confronterende terreinen moeten zien af te troeven. Steeds valt er één sollicitant af, waarvan de eerste al na enkele zinnen helemaal aan het begin van het stuk.”

De voorstelling is te bezoeken op vrijdag 9 april om 20.00 uur. Aanmelden kan via info@vpt.nl. Kort voor de bijeenkomst ontvangt u de link naar de meeting.

Download hier het artikel uit Zichtlijnen 190.

Deelname voor leden is gratis, voor niet leden: € 10,-

LID WORDEN