NIEUWS

10-12-2018

‘De ontwikkeling ligt op dit moment volledig stil’

'Er is een voortdurende onzekerheid en dat heeft zijn effect op de ontwikkeling van lichttechniek in onze sector. Die dreigt momenteel tot stilstand gekomen.' Aan het woord is VPT-voorzitter Henk Kroon.

De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) luidde een half jaar geleden de noodklok over het plan van de Europese Unie (EU) om de levering van alle lichtbronnen van minder dan 85 lumen per watt te verbieden. Dat zou de middelen om podia te belichten ernstig beperken. Het gevolg: hogere kosten en minder kwaliteit en creativiteit. Inmiddels lijkt het erop dat de sector een uitzonderingspositie krijgt. ‘Ik ben echter pas gerust als die vast ligt in de wet’, aldus Henk Kroon.

‘Niemand investeert in innovatie en de fabricage van nieuwe producten als het volkomen onduidelijk is hoe de marktregels van morgen er uit zien’', vervolgt Kroon. ‘Dat is slecht voor ons, maar ook voor onze toeleveranciers. Het zou het beste zijn wanneer podiumverlichting structureel buiten de richtlijnen van Ecodesign wordt geplaatst. Dat is ook prima te verantwoorden vanuit de klimaatdoelstellingen.’

Lees het volledige interview ‘De ontwikkeling ligt op dit moment volledig stil’ hier in de december-editie van LED Magazine.

Bron: Led Magazine

LID WORDEN