NIEUWS

21-01-2019

De Pul Uden beste podium 2018 en Le Guess Who? beste festival 2018

In Groningen zijn tijdens Eurosonic Noorderslag  de IJzeren Podiumdieren 2018 uitgereikt. De prijs voor het beste podium ging naar De Pul (Uden) en prijs voor beste festival ging naar Le Guess Who? (Utrecht).

De IJzeren Podiumdierenworden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De IJzeren Podiumdieren zijn zogenaamde peer to peerprijzen. De leden van de vereniging brengen hun stem uit. De persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt, wint de prijs. De uitreiking van de IJzeren Podiumdieren wordt georganiseerd door de VNPF, Eurosonic Noorderslag, de Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen.

De Pul: motivaties van vakgenoten en collega’s
“De Pul is een niet weg te denken en belangwekkend onderdeel van het Nederlandse clubcircuit. Dit podium maakt werk van duurzaamheid. Gastvrijheid staat zeer hoog in het vaandel. De organisatie maakt letterlijk plaats voor talentontwikkeling. En dat op een niet per se voor de hand liggende plek.”

Le Guess Who?: motivaties van vakgenoten en collega’s
“Le Guess Who? doet wat het wil doen: een onderscheidend en uitdagend programma neerzetten. 
De organisatie bewijst keer op keer dat je met doordachte, vernieuwende en diverse programmering ook publiek kunt trekken.“

Andere IJzeren Podiumdieren die uitgereikt zijn zijn:

  • Beste marketeer: Teije van Hall (Rotown, Left of the Dial)
  • Beste programmeur: Camiel le Rutte (Melkweg)
  • Beste directeur: Frens Frijns (013)


De IJzeren Eierbal voor jong talent werd door Minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, uitgereikt aan Lane Reckman (o.a. Sugarfactory).

IJzeren Eierbal 2018 Minister Ingrid van Engelshoven

Bron: Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals
Foto’s: Nathan Reinds

 

LID WORDEN