NIEUWS

24-02-2020

De verbouwing van het AFAS Circustheater in Scheveningen is gestart

Het oorspronkelijke theater dateert van 1904. In 1991 nam Joop van den Ende het voor de symbolische prijs van een gulden over van de gemeente Den Haag. De bestaande toneeltoren werd in de jaren 60 gebouwd en het systeem om decorstukken te hijsen is niet meer geschikt voor de grote voorstellingen die Stage Entertainment Nederland in de toekomst aan het publiek wil presenteren.

De kosten van de verbouwing bedragen 7,2 miljoen euro. In het theater wordt op dit moment de musical ANASTASIA opgevoerd. Met de verbouwing wil Stage Entertainment Nederland ook in de toekomst de veiligheid van medewerkers en bezoekers bij grote producties in het AFAS Circustheater kunnen blijven garanderen. Tijdens de verbouwing gaan alle voorstellingen van ANASTASIA door.

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland: “Het AFAS Circustheater is het Broadway theater van Scheveningen. Wanneer je aan Broadway denkt, dan denk je aan grote theaterproducties. Producties waarmee je de bezoekers kan blijven verrassen. We zijn trots dat we producties als Disney’s Aladdinnaar Nederland kunnen brengen. De verbouwing is noodzakelijk om zulke prachtige theaterproducties aan de bezoekers te kunnen presenteren.”

In de zomer van 2019 zijn de eerste constructieve aanpassingen aan het AFAS Circustheater al uitgevoerd. De laatste fase is nu opgestart en zal doorlopen tot en met zomer 2020. De uitstraling van het theater blijft nagenoeg hetzelfde.

Foto: Roy Beusker Fotografie en Annemieke van der Togt

LID WORDEN