NIEUWS

22-06-2017

Den Haag start bouw van culturele hart

In 2020 is het gebouw klaar en komen 4 belangrijke muziek- en dansinstellingen in het gebouw.

De ontwikkeling van het OCC is belangrijk voor het culturele hart van Den Haag. Het centrum voor muziek en dans is een podium van en voor de stad. Muziek maken, dans, onderwijs, talentontwikkeling en meedoen komen samen in een uniek gebouw.

Instellingen
De cultuurinstellingen die vanaf 2020 muziek- en dansvoorstellingen programmeren zijn:

  • het Residentie Orkest
  • Nederlands Danstheater
  • de stichting Dans- en Muziekcentrum
  • het Koninklijk Conservatorium 

Ontwerp van het gebouw
Het ontwerp van Jo Coenen en Patrick Fransen heeft 4 zalen. in deze zalen passen 200 tot 2500 bezoekers. Er is ruimte voor onderwijsfaciliteiten, publieke ruimten en een stadskantine.

De bouw
Woensdag 21 juni gaven de instellingen, bouwcombinatie Cadanz en het gemeentebestuur samen het startsein door op een groot scherm een afbeelding van het cultuurgebouw te laten zien. Zo ziet het er straks uit vanaf een levendig en groen Spuiplein.

De komende maanden wordt aan de fundering gewerkt. Vanaf eind 2017 wordt er meer boven de grond gewerkt en wordt het gebouw beter zichtbaar. In 2020 opent het nieuwe cultuurgebouw zijn deuren.

Ontwikkeling omgeving Spuikwartier
De omgeving rond het gebouw en de verdere gebiedsontwikkeling in het Spuikwartier wordt vanaf het najaar van 2017 verder ontworpen. Het Spuikwartier krijgt de komende jaren een afwisselend aanbod aan woningen, horeca, een hotel en winkels.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op www.denhaag.nl/spuikwartier. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief over de bouw van het Spuikwartier.

Bron: Gemeente Den Haag

LID WORDEN