NIEUWS

22-07-2021

Een (digitaal) kijkje in Amare

Amare is het nieuwe huis van Zuiderstrandtheater, Nederlands Dans Theater, Koninklijk Conservatorium en Residentie Orkest, dat dit najaar geopend wordt aan het Spuiplein in Den Haag.

Met vier theater- en concertzalen, een vergadercentrum, een groot aantal publieke ruimtes en twee horecagelegenheden, is Amare een groot cultuur- en congreshuis. Een instelling voor de podiumkunsten en tegelijk een middelbare school en een conservatorium voor muziek en dans. Een gebouw waar wel 6600 mensen tegelijk over de vloer kunnen zijn voor verschillende activiteiten.

Zuiverste geluidsbeleving

Elk van de vier zalen in Amare is los in het gebouw geplaatst. Zo blijven de geluidstrillingen binnen de zaal en ondervinden de zalen onderling geen hinder van elkaar. Voor de zuiverste geluidsbeleving zijn in alle zalen akoestische voorzieningen zoals plafonds, panelen en gordijnen aangebracht, die door de  bijzondere afwerkingen tegelijk de sfeer in de zalen bepalen. Elke zaal heeft aan de buitenzijde een bijzondere herkenbare afwerking. Zo is de afwerking van het Danstheater van bamboe, heeft de Concertzaal een goudkleurige metalen afwerking en is de Conservatoriumzaal gehuld in beton. Bij de zalen bevinden zich de foyers.

Begin september opent Amare de deuren voor rondleidingen en (inspeel)voorstellingen. Vanaf 19 november is er een feestelijk openingsprogramma als startschot van het eerste seizoen. De verwachting is dat Amare vanaf dat moment in vol ornaat bespeeld kan worden.

Kijk hier alvast virtueel alvast naar het nieuwe theater en haar zalen.   

LID WORDEN