NIEUWS

16-09-2019

Een multifunctioneel Theater aan de Parade

Het ontwerpteam heeft afgelopen periode gewerkt aan het voorlopig ontwerp. Het team werkte het eerste schetsontwerp met inbreng van de betrokken partijen verder uit.

Wethouder Huib van Olden: “Het ontwerpteam heeft een flinke klus geklaard. Het maakte een voorlopig ontwerp dat aansluit bij de afspraken die we met de raad hierover hebben gemaakt. Een gebouw dat precies past bij Theater aan de Parade en hun ideeën voor de toekomst. Het wordt een modern, maar vooral multifunctioneel Theater aan de Parade waarmee we jaren vooruit kunnen.”

Wat is een voorlopig ontwerp?

Na de keuze voor NOAHH werkte het ontwerpteam het plan van de architect verder uit.  Basis daarvoor zijn de kaders van het bestemmingsplan en het programma van eisen. Daarbij is er veel uitwisseling geweest tussen de architect en Theater aan de Parade. Daardoor sluit het voorlopig ontwerp ook nauw aan bij de toekomst van het Theater aan de Parade. In het voorlopig ontwerp houden we bijvoorbeeld rekening met de wensen van het theater met betrekking tot klimaat, bezoekerscapaciteit, logistiek en akoestiek.

Multifunctioneel

Het nieuwe Theater aan de Parade is een theater van de toekomst. Het gebouw beweegt mee met de gebruikers. Grote en kleinere voorstellingen, maar ook feesten en congressen kunnen in het gebouw plaatsvinden. Gijsje van Honk: “Het gebouw is veel breder programmeerbaar, van de kelder tot het dak. Overal kunnen bezoekers komen en beleven”. Het nieuwe theater heeft twee zalen, een auditorium, een theaterrestaurant en verschillende foyers die aan elkaar geschakeld kunnen worden. In deze ruimten is rekening gehouden met hoogwaardige en toekomstbestendige theatertechniek.

De volgende stap

De grote lijnen staan. Vanaf nu werken we verder aan het definitieve ontwerp. Dat betekent dat we samen met alle betrokkenen de lijnen gaan inkleuren. We moet bijvoorbeeld nog keuzes maken over uitstraling en materialen van zowel de binnen- als buitenkant. Natuurlijk krijgen omwonenden en de klankbordgroep de kans om mee te denken over de uitstraling van het gebouw. Ook bespreken we met hen hoe de sloop en bouw gaan verlopen. Denk daarbij aan het beperken van overlast, routes voor bouwverkeer etc. 

bron: Gemeente 's-Hertogenbosch

afbeelding: NOAHH

LID WORDEN