NIEUWS

21-09-2021

Een stille movinghead, spot op batterij en steaming DMX

Dit jaar deden 29 producten mee, met zes awards die werden uitgereikt naast twee speciale eervolle vermeldingen. Drie awards werden gewonnen door eenzelfde ontwikkelaar: Copper Candle. De winnende producten - Copper Stream, Bone Stream en Cue29 - werden gekozen door een panel van experts uit de industrie. De jury heeft ervoor gekozen om een ​​reeks producten van deze grensverleggende softwareontwikkelaar toe te kennen. Ze waren van mening dat de groep producten dezelfde innovatieve benadering deelden en dat deze producten een voortrekkersrol vervullen bij de overgang naar virtuele productie bij evenementen.

Copper Stream is een innovatieve variatie op het DMX-protocol dat pakketten op een veel schonere manier verfijnt, optimaliseert en streamt, zodat DMX met low latency kan werken op netwerken, via wifi en via de cloud. Meer informatie over de andere producten van Copper Candle is hier te vinden.

Ook de Astera PixelBrick viel in de prijzen. 

Naast een batterijgevoede spot met 5 verschillende bundelopties, kunnen meerdere PixelBricks worden verbonden om clusters en vormen te vormen. Met een lengte en breedte van ongeveer 10 cm en een gewicht van 1 kg is hij klein en lichtgewicht, terwijl hij toch een krachtige lichtopbrengst van hoge kwaliteit heeft die voldoet aan de hoogste eisen. De juryleden zeiden: "Dit is niet zomaar een spot op batterijen, maar een goed ontworpen en doordacht verlichtingssysteem aangevuld met een brede reeks accessoires." Ze waren van mening dat het ontwerpers een grotere mate van creativiteit in verlichtingstoepassingen zou geven.

En de Maverick Silens 2, een movinghead zonder ventilatoren, werd beloond.

Deze bewegende kop van 560 W en een output van meer dan 10.000 lumen, is volledig ventilatorloos en ontworpen om in totale stilte te werken zonder concessies te doen aan kleurconsistentie en output.


De techniek in dit bijna geruisloze bewegende licht maakte indruk op de gehele jury. Ze zeiden dat dit product het favoriete licht van de geluidsontwerper is!

"Ons hele team is erg trots op deze eer", zegt Michael Brooksbank, managing director van Chauvet Europe. “Stilte is altijd een doel geweest voor iedereen die betrokken is bij theater, uitzendingen en andere uitvoeringen waar absolute rust essentieel is. Van niemand kon echter worden verwacht dat hij de uitvoering opgaf omwille van de stilte. Nu, met het Maverick Silens 2-profiel, hoeven ze dat niet meer te doen - ze kunnen genieten van het beste van twee werelden.”

Andere winnaars van de awards zijn hier te zien.

LID WORDEN