NIEUWS

23-05-2018

Eerste Anne Faber stipendium voor Wendy van Os

Op dinsdag 22 mei 2018 reikte minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven het Anne Faber Stipendium uit aan Wendy van Os. Als onderdeel van de uitreiking is een gesprek gevoerd met betrokkenen over het belang van zakelijk leiderschap: waarom zijn er zo weinig nieuwe zakelijk leiders? Wat moet er gebeuren om de sector ook zakelijk gezond te houden? 

Anne Faber had de ambitie om de functie van zakelijk leider te bekleden in de kunstwereld. Bij Het Huis Utrecht zette zij stappen in deze richting. Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld.

Het Anne Faber Stipendium ondersteunt nieuwe zakelijk leiders binnen de podiumkunsten in het verder ontwikkelen van hun leiderschap. Deze beurs is in het leven geroepen door Het Huis Utrecht ter nagedachtenis aan de in 2017 overleden collega Anne Faber, een veelbelovend zakelijk leider in spé. Het Anne Faber Stipendium bedraagt een toelage van €15.000,- voor scholing, netwerkvorming en een bijdrage in het levensonderhoud. Een commissie bestaande uit deskundigen en familieleden van Anne Faber selecteren jaarlijks één talentvol zakelijk leider die de toelage ontvangt.

De uitreiking van het Anne Faber Stipendium is onderdeel van SPRING festival.

LID WORDEN