NIEUWS

21-06-2016

Eerste beurs Prolight+Sound Middle East

Voor het eerst vindt er in het Midden Oosten een Prolight+Sound, beurs voor de entertainment- en eventbranche, plaats. De eerste editie is van 31 oktober tot en met 2 november 2016 in Dubai. De beurs komt voort uit haar moederbeurs Prolight+Sound in Frankfurt, de wereldwijd grootste internationale vakbeurs voor evenement- en communicatietechniek, audiovisuele producties en entertainment.

Festivals en het nachtleven in het Midden Oosten maken sinds een paar jaar veel indruk op bezoekers uit de hele wereld. Bovendien laten concerten, cultuur- en sportevenementen zoals de Expo 2020 en het wereldkampioenschap voetbal in Qatar de vraag naar kwalitatief hoogwaardige producten uit de evenemententechniek toenemen. De groeiende eventbranche heeft een positief invloed op de audiovisuele industrie in de regio. Dit is terug te zien in de groeiende omzet van de branche: de laatste zes jaar is de omzet van 155 miljoen US Dollar naar 347 miljoen US Dollar gestegen.  

Door de toenemende vraag in het Midden Oosten is er een basis voor een nieuwe platform voor de branche zoals Prolight+Sound Middle East. Hier krijgen exposanten de Prolight+Sound biedt naast Frankfurt en Dubai nog beurzen in andere plaatsen wereldwijd aan: Moskou, Shanghai, Guangzhou en New Delhi en Mumbai.

Prolight+Sound Middle East vindt tegelijk plaats met Light Middle East, de vakbeurs voor de lichtbranche in het Midden Oosten.

Bron: Messe Frankfurt

LID WORDEN