NIEUWS

11-08-2020

Eerste verdeling Kickstart Cultuurfonds bekend

Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren.

Zodat de deuren open kunnen, producties weer op de planken kunnen en het publiek weer live, fysiek in aanraking komt met kunst en cultuur. Kunst en cultuur verbinden mensen met elkaar en zijn daarmee onmisbaar voor een vitale samenleving. Het Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds en heeft ruim 16 miljoen euro beschikbaar.

Theaters konden in de eerste toekenningsronde van het Kickstart Cultuurfonds vanaf 15 juli een aanvraag indienen om hun theater coronaproof te maken om zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen. Ruim 1,2 miljoen euro  is aan 34 theaters gedoneerd.

De bekendmaking in de categorie ‘theaters’ is de eerste van in totaal twaalf toekenningsrondes. Volgende week maakt het fonds toekenningen in de categorie ‘concertzalen en poppodia' bekend. Elke week verschijnt een overzicht van de toekenningen ook op www.kickstartcultuurfonds.nl.

Vanwege het grote aantal aanvragen heeft het Kickstart Cultuurfonds niet alle verzoeken kunnen honoreren. Wel kunnen podia, theaters en theaterproducenten wiens aanvraag in de eerste ronde is afgewezen nogmaals een aanvraag doen in de volgende ronde.

Het volledige overzicht van de toekenningen in de eerste tranche is hier te zien.

 

LID WORDEN