NIEUWS

07-11-2016

Feestelijke opening Theater aan de Rijn

Dankzij de steun van Provincie Gelderland en Gemeente Arnhem wordt het geheel gerenoveerde en vernieuwde Theater aan de Rijn op vrijdag 9 december feestelijk geopend. Vanaf 16:30 zal danscollectief de Arnhemse Meisjes deze feestelijke gebeurtenis inleiden met een performance op en rondom het Feestaardvarken, waarna er tot in de late uurtjes feest gevierd wordt. Tijdens het openingsfeest staan de deuren voor iedereen open!

Karakteristiek en modern gaan hand in hand
Theater aan de Rijn is het oudste theater van Arnhem. Architect Addy de Boer van NEXIT architecten heeft het pand samen met bouwbedrijf Scheerder verbouwd en gerenoveerd en een geheel nieuwe ingang aan het Bartokpark gegeven, met een foyer en twee zalen met o.a. een tension grid en een telescopische tribune. 

Het programma
Tussen 17:00 en 18:00 wordt het theater officieel geopend door Josan Meijers, gedeputeerde van de Provincie Gelderland en zal wethouder Gerrie Elfrink van Gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uitreiken aan een vernieuwende cultureel initiatief dat Arnhem als cultuurstad op de kaart heeft gezet.

Na het officiele gedeelte (alleen voor genodigden) viert Theater aan de Rijn feest met haar makers van De Nieuwe Oost. Tot in de late uurtjes is er van alles te beleven en te zien in het hele gebouw. Naast diverse acts van o.a. dichter en muzikant Koen Frijns, theatergezelschap Eendagsvlieg bij Avond en danscollectief De Arnhemse Meisjes kunt u meedoen met diverse rondleidingen en gaan de voetjes van de vloer met de dj's van Team KTW. 

Rondleidingen
In januari start er iedere zaterdag om 14:00 een rondleiding in Theater aan de Rijn. Nadat u ontvangen bent met een drankje in de nieuwe foyer geven de vaste medewerkers van het theater u een exclusief inkijkje in het reilen en zeilen van het theater. U bezoekt de nieuwe theaterzalen en de backstage, mag een stukje over het tension grid lopen in de bovenzaal en leert meer over de geschiedenis van het gebouw. Na afloop wordt u in de foyer nog getrakteerd op een drankje en een feestelijk borrelhap. Het gehele arrangement is voor €10,- te bezoeken. bestel nu tickets >

Bron: Generale Oost

LID WORDEN