NIEUWS

19-05-2020

Festivals zijn volgens de Koning onmisbaar

Koning Willem-Alexander heeft in een gesprek met verschillende festivalorganisaties op maandag 18 mei zijn grote waardering uitgesproken voor festivals in Nederland. Online sprak hij met directeuren van Oerol, De Parade, Wonderfeel, Holland Festival en Mojo Concerts over het niet doorgaan van -fysieke- festivals vanwege de coronacrisis.

Het gesprek ging over de onmisbaarheid van festivals in het Nederlandse cultuurlandschap, die de noodzakelijke verbinding tussen mensen verzorgt en inspiratie aan makers en publiek biedt. Zijne Majesteit sprak zijn zorgen uit over alle mensen die nu zonder werk zitten, en hoopte op een voorspoedige ontwikkeling zodat samenkomsten weer mogelijk zijn.  

Hij ervaart het als positief dat festivals nu nieuwe wegen bewandelen en dat nieuwe vormen worden onderzocht die in de toekomst zeker ook bruikbaar zijn. 

De sector wil volle kracht vooruit, maar dat is begrijpelijkerwijs heel ingewikkeld of in enkele gevallen onmogelijk in een 1,5 meter samenleving. De minister gaf aan dat grote festivals pas weer konden plaatsvinden als het vaccin er is.

Oerol is erg blij dat de koning het initiatief heeft genomen om onze zwaar getroffen sector een hart onder de riem te steken.

Oerol organiseert Het Imaginaire Eiland en is te volgen via www.oerol.nl, vanaf maandag 15 juni 10.00 uur live.

 

 

Beeld: ©RVD - Arenda Oomen

LID WORDEN