NIEUWS

20-05-2020

Fonds Podiumkunsten maakt ‘coronabudget’ vrij voor podiumkunsten

Het Fonds Podiumkunsten maakt budget vrij voor de professionele podiumkunstensector, die hard is getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Het Fonds neemt deze maatregelen in aanvulling op de 300 miljoen euro extra die het kabinet beschikbaar stelt voor de culturele sector.

Henriëtte Post, directeur Fonds Podiumkunsten: ‘Een wereld zonder kunst, ook podiumkunst, is onvoorstelbaar. Het staat echter wel vast dat het live genieten van die podiumkunst in ieder geval de komende maanden heel anders zal zijn dan we tot half maart dit jaar gewend waren. En het laat zich nog heel moeilijk voorspellen waar het wanneer precies naartoe gaat. Dat is van heel veel factoren afhankelijk, die bovendien allemaal als een soort dominostenen met elkaar samenhangen. Het Fonds Podiumkunsten is zich hiervan zeer bewust. Maar behalve grote zorgen die we hierover hebben, lijkt het ons tegelijkertijd belangrijk om dat wat nog wel kan mogelijk te maken. Steeds meer mensen realiseren zich dat podiumkunst een ervaring is die ontstaat juist in relatie met het publiek.’

Via bestaande en nieuwe subsidieregelingen biedt het Fonds extra ondersteuning aan muziek- en theaterauteurs en aan vernieuwende initiatieven binnen de mogelijkheden van de coronamaatregelen.

Lees hier verder.

LID WORDEN