NIEUWS

11-02-2019

Fred Foster (61) overleden

Op vrijdag 8 februari overleed op 61-jarige leeftijd medeoprichter en CEO van ETC, Fred Foster.

Fred Foster stond bekend als een visionair, innovator, rolmodel, inspirerend leider en filantroop. Hij werd geroemd om zijn talent mensen bij elkaar te brengen en te enthousiasmeren voor één doel.

In 2015 kreeg Foster te horen dat hij aan kanker leed. Hij overtrof de levensverwachting die hem voorspeld was. Hij laat twee kinderen en een vrouw achter, alle drie werkzaam bij ETC.

Fred Foster streed voor het behoud van lichtkwaliteit: We rennen op het moment blind achter alles aan wat ‘groen’ is op het gebied van belichting, zoals te zien is aan de subsidies die theaters en concertzalen kunnen krijgen. Je kunt geld krijgen als je werkt aan energiebesparing en dat drijft ons in de armen van lichttechnologie die lang niet in elke situatie het juiste gereedschap hoeft te zijn. Als we gedwongen worden om lichtbronnen toe te passen alléén omdat zij energiezuinig zijn, en niet omdat zij het juiste soort licht geven, dan leidt dat tot een ernstige beperking van onze creatieve keuzemogelijkheden. Vandaar dat ik deze oproep doe om te strijden voor de kwaliteit van ons licht.
Bovenstaand is een deel van de Gottelier Masterclass die hij hield op PLASA 2011. Zie hier voor de hele lezing. 

In plaats van bloemen ziet men graag een donatie in naam van Fred Foster aan Behind the Scenes. U kunt hier doneren. 

Bron: Live Design, Stage Directions

LID WORDEN