NIEUWS

19-12-2017

Frits van den Haspel Award doorgegeven aan Hugo van Uum

Op zondag 17 december is in de Frits van den Haspel Award door Niko Bovenberg doorgegeven aan Hugo van Uum. Niet zoals gebruikelijk op een ledenvergadering van de VPT maar vanwege de broze gezondheidstoestand van Hugo in kleine kring. Zijn vrouw, kinderen, enkele naaste medewerkers van Nationale Opera & Ballet en Frits van den Haspel waren er om naar het uitgebreide verhaal van Niko Bovenberg te luisteren.

De bijeenkomst is opgenomen op video zodat de dan aanwezige leden van de VPT bij een volgende ledenvergadering hier kennis van kunnen nemen. 

De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) heeft in 1997 de Frits van den Haspel Award ingesteld als erkenning voor hetgeen Frits van den Haspel voor de theatertechniek heeft betekend.

Overzicht dragers Frits van den Haspel Award:

  • Frits van den Haspel (1997)
  • Louis Janssen (1998)
  • Reind Brackman (2002)
  • Henk van der Geest (2008)
  • Niko Bovenberg (2015)
  • Hugo van Uum (2017)


De drager ontvangt deze Award voor het uitdragen van de theatertechniek, nationaal of internationaal, in houding, lezingen, onderricht of vertegenwoordiging. 

Deze activiteiten dienen een duidelijke meerwaarde te hebben boven het normale werk.

Deze Award, in de vorm van een sierspeld, ontworpen door Benno de Vries, wordt normaliter door de drager doorgegeven tijdens een Algemene Ledenvergadering van de VPT, een onafhankelijke commissie onder leiding van de drager kent de Award toe.

Hugo van Uum Frits van den Haspel Award

LID WORDEN