NIEUWS

22-01-2016

Fusie The Unit Showcontrol en LiveLAB

Op 1 februari 2016,fuseren The Unit Showcontrol en LiveLAB. Zij gaan verder onder de naam Live Legends. In het moderne bedrijfspand aan de Hollandse Kade te Abcoude als uitvalsbasis, gaan zij de komende jaren met volle energie, creativiteit en enthousiasme werken aan de groei van hun internationale ambities.

Gebundelde krachten
Het afgelopen jaar werkten zij al veel samen :tijdens talloze grote producties zowel nationaal als internationaal. De synergie die er vanaf moment één was, zorgde voor een logische stap richting een fusie. De gezamenlijke ambities die zij nastreven zijn als één entiteit nog beter uitvoerbaar, mede dankzij hun gebundelde krachten; het grotere team, de ervaring en vakkennis. Het nieuwe team bestaat uit 17 specialisten, waaronder o.a. producers, lichtontwerpers, content-­makers, operators en designers. Volgens de drie enthousiaste eigenaren van Live Legends, Ad de Haan (LiveLAB), Jeffrey Goes en Daan Oomen (The Unit Showcontrol), matchen de ambiEes en visie volledig met elkaar. 

LIVE LEGENDS?
“We willen het bedrijf en het publiek een gevoel geven aanwezig te zijn geweest bij een legendarische gebeurtenis. Wij leveren daarom ook voor iedere productie uitsluitend maatwerk.”. Aan de tekentafel worden de eerste schetsen gemaakt, die worden vertaald in een visualisatie, om vervolgens over te gaan in de realisatie, en beleving. “Alles wat we doen leidt uiteindelijk tot dat ene speciale moment, waarop we het publiek meenemen in een totaal experience waarin de verrassing en uniciteit centraal staan”.

Wereldwijd grootste aanbieder
Het bedrijf beschikt over een flink assortiment aan aansturing. Zo is het strategic partner van d3 Technologies, en op dit moment met 15 mediaserver-­systemen, het grootste verhuurbedrijf in de pro-­range wereldwijd. Tevens werken zij mee aan de ontwikkeling en het testen van nieuwe software. Ook Pandora’s Box en Catalyst zijn onderdeel van de video aansturing. Voor de licht aansturing vertrouwt het bedrijf op de systemen van o.a. GrandMA en Wholehog. 

Bron: Live Legends

LID WORDEN