NIEUWS

31-01-2019

Gabbi Mesters nieuwe directeur VSCD

Gabbi Mesters wordt per 1 april 2019 directeur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Momenteel is Gabbi curator van het diversiteitsprogramma Theater Inclusief, waarbinnen zij samenwerkt met de 13 standplaatstheaters en 9 BIS theatergezelschappen. Zij volgt Hedwig Verhoeven op, die binnenkort start als directeur-bestuurder van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Gabbi Mesters (1971) studeerde Rechten, Theaterwetenschappen en behaalde daarnaast een propedeuse in de Politicologie. Zij begon haar loopbaan bij de Directie Kunsten van het Ministerie van OCW, werkte op het gebied van mensenrechten en was werkzaam als advocate. In 2009 keerde zij terug in de culturele sector als jurist bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Daarna was zij programmacoördinator van de subsidieregelingen Ouderenparticipatie en Age Friendly Cultural Cities. Ook was zij projectleider van het publiek-private samenwerkingsverband Lang Leve Kunst en jaagde zij rondom dit thema Europese samenwerking aan. Gabbi is secretaris van het bestuur van Amnesty International Nederland en van het Makersfonds van Het Huis Utrecht.

Bestuursvoorzitter Gea Zantinge: “Het bestuur en de leden van de VSCD hebben de ambitie om in de vereniging focus aan te brengen, de vereniging verder te activeren en de belangenbehartiging van de vereniging te versterken. Wij zien in Gabbi een uitstekende kandidaat, die beschikt over een groot en relevant netwerk, om de koers van de VSCD verder uit te werken en te realiseren.”

Gabbi Mesters: “Ik kijk er naar uit om de nieuwe beleidskoers van de VSCD mee vorm te geven en de belangen van de leden op een eigentijdse wijze te vertegenwoordigen binnen de sector. Juist de diversiteit aan organisaties waarvoor de VSCD zich inzet spreekt mij aan en wekken mijn nieuwsgierigheid. Daarbinnen lijnen trekken tussen gedeelde waarden, belangen en vraagstukken en deze vertalen naar concrete ondersteuning op maat, zie ik als een hele mooie uitdaging. In een tijd die vraagt om samenwerking kan juist de rijke historie, kennis en het bereik van de VSCD een verschil maken. Dat potentieel en die slagkracht voor de leden en de podiumkunsten benutten, daar wil ik me graag voor inzetten.”

Bron: VSCD

LID WORDEN