NIEUWS

29-03-2017

Gebouwgebonden technologie in culturele gebouwen

VPT-expertmeeting Gebouwgebonden technologie in culturele gebouwen 

Datum maandag 8 mei 2017
Locatie Stadsschouwburg Utrecht
Tijd 13:00 – 17:30 uur
Doelgroep Hoofden techniek facilitair van theaters, poppodia en musea
Maximum capaciteit 40 deelnemers
Moderator Kees Groeneveld (FHI Gebouw Automatisering)
Deelnemersbijdrage VPT-leden € 30,- niet-leden € 60,- (excl. 21% BTW)

 

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met FHI Gebouw Automatisering (GA). Een interactieve bijeenkomst voor technisch facilitair beheerders van verschillende culturele gebouwen.

Deze dag staat in het teken van kennisuitwisseling over gebouwgebonden technologie op systeemniveau, zoals warmte- koude opslagsystemen (WKO), klimaatregelsystemen, energiesystemen, safety & securitysystemen, showcontrol en facility managementsystemen. Al deze systemen hebben een specifiek doel, maar in het gebouw moeten ze voor de gebruikers en de bezoekers vooral goed samenwerken. Daarbij is niet alleen het binnenklimaat van belang, ook veiligheid, duurzaamheid en de financiële bedrijfsvoering spelen een belangrijke rol. 

Tijdens het programma zullen onder meer de volgende vragen aan de orde komen:

  • Kun je investeringen verantwoorden met extra opbrengsten binnen de kaders die daarvoor worden gesteld? 
  • Hoe kun je investeringen in vernieuwingen financieren? Kan dat via het Meerjaren Onderhoudsbudget (MJOB)?
  • Hoe kun je zekerstellen dat de te verwachten opbrengsten ook duurzaam worden gerealiseerd in de toekomst? Kan dat via diagnosesystemen, of met conditiemonitoring ?
  • De ontwikkelingen van de laatste jaren zijn erg hard gegaan. Hoe houd je die bij en wat is ervoor nodig, bijvoorbeeld voor wat betreft de toepassing van The Internet of Things?

We krijgen veel van de praktijk te zien aan de hand van het gebouwbeheersysteem in de onlangs gerenoveerde Stadsschouwburg Utrecht en daarnaast een uitgebreide presentatie over de gebouwautomatisering van TivoliVredenburg. Patrick Zeilemaker van adviesbureau Helix schetst de kaders van het Meerjaren Onderhoudsbudget (MJOB).
De discussie gaat over de vraag hoe je binnen die kaders creatief innovaties kunt realiseren.

Programma
Download hier het programma.

Deelnemen
Deelname kan uitsluitend na aanmelding. U kunt u aanmelden voor deze bijeenkomst door te mailen naar secretariaat@vpt.nl.

LID WORDEN