NIEUWS

25-02-2021

Geen besmettingen tijdens eerste proefevenement Fieldlab

Ruim een week na Back 2 Live, het zakelijk congres in Utrecht op 15 februari, waar Fieldlab Evenementen het eerste praktijkonderzoek heeft uitgevoerd, is bekend dat er geen COVID19-besmettingen hebben plaats gevonden. OP het congres waren vijfhonderd bezoekers bij aanwezig. Zowel vooraf als achteraf werden alle aanwezigen, waaronder ook burgemeester Sharon Dijksma, getest. Zes mensen bleken toen het coronavirus te hebben en mochten niet naar het evenement.

Na afloop van het congres testte een medewerker positief op het coronavirus maar, volgens de organisator, heeft de besmette medewerker tijdens het werk niemand anders met het coronavirus besmet en is hij zelf na zijn negatieve test vóór het congres besmet geraakt. Vijfdagen na het evenement zijn de overige bezoekers en medewerkers via PCR-testen onderzocht en blijken allemaal besmettingsvrij.

Fieldlab Evenementen heeft inmiddels drie praktijkonderzoeken gedaan. Na het congres gebeurde dat bij de theatervoorstelling van Guido Weijers en de voetbalwedstrijd tussen N.E.C. en De Graafschap. Zondag 28 februari volgt het vierde onderzoek bij de voetbalwedstrijd Almere City FC – Cambuur Leeuwarden.

 

Bron: Het Parool

LID WORDEN