NIEUWS

19-08-2020

Geen nieuwe beperkingen maar ook geen uitzicht op versoepelingen

De Nederlandse podiumbranche hield even de adem in toen de Telegraaf maandag melde dat op basis van bronnen in Den Haag het kabinet overwoog de groepsgrootte voor samenkomsten weer in te perken. Maar gelukkig zijn er geen nieuwe beperkingen opgelegd.

Het gaat volgens de minister vooral mis in de privésfeer. "Feestjes, buurtborrels, in familiesfeer. Knuffelend, mekaar omhelzen, juist daar gaat het niet goed. Onze waarneming is dat de horeca het heel netjes doet met gezondheidschecks en mensen registreren. Maar in zaaltjes met familie, als mensen een paar glaasjes op hebben, daar doet zich dus een extra risico voor. Vandaar dat we zeggen, blijf op je stoel zitten, ga geen polonaise lopen."

De podiumbranche had gehoopt dat het binnenkort perspectief geboden zouden krijgen. De branche is grotendeels niet geholpen met de versoepelingen van de coronabeperkingen op 1 juli en de overheidssteun schiet tekort. Helaas verwacht Rutte geen versoepelingen voor evenementenbranche. De cijfers geven geen aanleiding om per 1 september maatregelen te versoepelen. "In principe kunnen er popconcerten en dergelijke georganiseerd worden, maar dan wel iedereen zittend op een eigen stoel en op 1,5 meter afstand. Dat is een drama, dat snap ik ook wel", zegt Rutte.

LID WORDEN