NIEUWS

14-04-2016

Gemeente Dalfsen investeert in theaterstoelen

De gemeenteraad van Dalfsen stemt in met de aankoop van een in- en uitschuifbare tribune voor het nieuwe theater De Fabriek.

Er wordt stevig geïnvesteerd om het theater multifunctioneel te maken. Een goot onderdeel van de kosten zitten in de aankoop van stoelen. De bouw van het theater loopt dusdanig voorspoedig dat de politiek werd gevraagd eerder met een keuze voor de stoelen te komen.

De investering van bijna een ton viel niet bij alle partijen in goede aarde. De ChristenUnie stemde niet in met de aankoop, omdat er onduidelijkheid zou bestaan over de gevolgen van de investering op de exploitatie van het theater. De beherende stichting die straks voor het programma zorgt krijgt die op haar bordje, betoogt fractievoorzitter Luco Nijkamp.  "Er komt nu bijna een ton bij, en iedereen weet dat als de stichting hier niet uitkomt, ze straks gewoon bij ons op de stoep staan."

Desondanks stemde de meerderheid in met de aankoop, hoewel deze pas eind deze maand officieel zal worden bekrachtigd. Tot die tijd staat in het gemeentehuis een testopstelling, met een luxe en een eenvoudige stoel. De raadsleden konden de stoelen zelf uitproberen. De duurdere, rode stoelen - 95.000 euro, inclusief tribune – verkregen de voorkeur boven de 'goedkope' blauwe van 75.000 euro. Aan burgemeester Noten rest de taak voor korting te zorgen. "We willen de rode stoelen, voor de blauwe prijs", oppert Jos Ramaker (Gemeentebelangen).

Bron: de Stentor

LID WORDEN